Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BÜYÜKŞEHİR YURTLARI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 6 EYLÜL

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde Mersin merkezde yer alan erkek öğrenci yurdu ve Gülnar’da yer alan Kız Öğrenci Yurdu ile Erkek Konukevi için ön kayıtlar başladı. Mersin’e gelen öğrencilerin kalacak yer sorunu yaşamaması için yurt açan ve öğrenim hayatları boyunca öğrencileri misafir eden Büyükşehir Belediyesi, her detayı düşünülmüş yurtları ile başvuruları bekliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal

Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere konforlu bir konaklama seçeneği sunmak amacıyla yeni eğitim dönemi için yurtlarını hazır hale getirdi. Akdeniz ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi’nde bulunan ve 120 kişilik kapasiteye sahip erkek öğrenci yurdu, 3’er ve 4’er kişilik odalarıyla dikkat çekiyor.

Gülnar’daki Mersin Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde yer alan Büyükşehir Belediyesi yurt ve konukevi ise 68’i kız, 52’si erkek olmak üzere toplam 120 öğrenci kapasitesine sahip. Bu yurt, hem Gülnar’ın kırsal bölgelerinde yaşayan hem de şehir dışından gelen üniversite öğrencilerini ağırlıyor.

Yurtlara ön kayıt işlemleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi ve Teksin uygulaması üzerinden yapılabilir. Başvurular için son tarih ise 6 Eylül 2024. Başvuru koşulları, gerekli belgeler ve diğer detaylar hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler, bu bağlantıdan veya Alo 185 hattından yardım alabilirler. Yurtlar, aylık 1860 lira gibi ekonomik bir ücretle sunularak, öğrenci ve ailelerin bütçesine katkı sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Akdeniz Erkek Öğrenci Yurdu’nun Müdürü Azad Saygı, yurtların sunduğu hizmetleri şöyle anlattı: “Yeni üniversite öğrencilerimizi ve mevcut üniversite öğrencilerimizi yurtlarımızda ağırlamak için hazırız. Yurtlarımızda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, sıcak su ve wi-fi hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca, çamaşır kurutma, ütü hizmetleri, kişisel ve toplu çalışma alanları, mescit, kütüphane ve sportif faaliyet alanları gibi ek olanaklar da mevcuttur.”

Saygı, “Yurtlarımızın aylık ücreti 1860 lira olup, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman öğrencilere destek olmaya devam edeceğiz. Yeni gelen üniversite öğrencilerine ‘hoş geldiniz’ diyor, her zaman yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Online başvuru için gereken belgeler şunlardır:

  • YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Öğrenci Belgesi
  • Anne ve Babanın Gelir Durum Belgesi
  • Engelli Öğrenciler için Engelli Raporu (Tam teşekküllü hastaneden alınan rapor)
  • Şehit ve Gazi Çocukları için Şehadet ya da Gazilik Belgesi