Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’dan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü İddialarına Yanıt

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazisinin sit derecesinde herhangi bir değişiklik olmadığını ve tarımsal amaçlarla kullanıldığını belirtti. Kıratlı, bölgenin birinci derece doğal sit alanı olarak korunduğunu ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla kesin korunacak hassas bölge ilan edildiğini vurguladı. Siyasi ve sivil toplum temsilcilerinin Mersin’in korunması konusundaki hassasiyeti ise övgüyle karşılandı.

AK Parti Mersin Milletvekili

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile ilgili çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kıratlı, Alata arazisinin ve çevresinin tamamen tarımsal amaçlarla kullanıldığını belirterek, “Kumsal, caretta caretta ve chelonia mydas türü deniz kaplumbağalarının üreme alanı olup, birinci derece sit alanıdır,” dedi.

Son günlerde Alata tesisleriyle ilgili olarak oluşturulan suni gündemlerin doğru olmadığını vurgulayan Kıratlı, bölgenin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kesin korunacak hassas bölge olarak ilan edildiğini hatırlattı. Kıratlı, “Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazisinin sit derecesinin değiştirilip farklı amaçlarla kullanılacağına dair yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Alata arazisi ve sahili, tarımsal amaçlı kullanılmaktadır ve bu alanlar, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından birinci derece doğal sit alanı olarak tescillenmiştir,” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Kıratlı, Alata Sahili Ekolojik Bilimsel Araştırma Raporundaki öneriler ve komisyon kararlarına göre, bölgenin 5 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘kesin korunacak hassas alan’ olarak ilan edildiğini belirtti. Kalan alanın birinci derece doğal sit statüsünün devam ettiğini ifade etti.

Kıratlı, “Özellikle milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve çevreye duyarlı vatandaşlarımızın Mersin’in korunması ve kalkınması konusundaki birlik ve hassasiyeti beni memnun ediyor,” dedi.