Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bedrettin Gündeş’e Şartlı Tahliye

Mersin’de “terör soruşturması” kapsamında

Mersin’de “terör soruşturması” kapsamında 9 ay önce tutuklanarak Ereğli cezaevine gönderilen Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi eski Başkanı Bedreddin Gündeş, hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada mahkeme heyetine kendini savunan Gündeş, yaklaşık bir buçuk saat süren savunmasında üzerine atılı suçları kabul etmedi.

Duruşmadaki savunmasında terörün her türlüsüne karşı olduğunu söyleyen Gündeş, “9 aydır cezaevinde yatıyorum. Haksız bir şekilde cezaevinde kalıyorum. Bu insan hakkı ihlalidir. Ben, HDP belediyeciliğini eleştirmiş biriyim. Başarısız olduklarını yazdım. Bu iftiraları atanlarla yargı önünde hesaplaşacağım. Beraatımı talep ediyorum. Hiçbir zaman terör örgütü üyesi olmadım. Bu dava başından sonuna kadar üniversitelerde tez konusu olabilir. Ben kitaplarımda da bahsettiğim gibi şiddettin karşısındayım. Benim terör örgütü ile ilgili hiçbir bağlantım yok.” dedi.

Mahkeme heyetinin şahitleri dinlediği duruşmanın ilk celsesinde Avukat Bilgin Yeşilboğaz’ın, Müvekkili Bedrettin Gündeş’in tahliyesini istediği davada, mahkeme heyeti Gündeş’in adli kontrol şartıyla yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verdi.