Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur Emekli Olmak İstemiyor !

Memur emekli maaşları ne

Memur emekli maaşları ne kadar ? “Memurlar emekli olmak istemiyor” diyen Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, tüm memurların 65 yaşına kadar görevde kaldığını söyledi.

Memur Geçim Sıkıntısı Nedeniyle Emekli Olmayı Tercih Etmiyor

Geçim sıkıntısı nedeniyle memurlar emekli olmayı tercih etmiyor. Bu konuyu gündeme getiren Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Emekli maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kamu görevlilerimiz emekli olmak istemiyor. Tüm memurlar 65 yaşına kadar görevlerinde kalmayı tercih ediyor. Tasarruf tedbirleri uygulandığı bir durumda sağlık, eğitim, güvenlik, haberleşme, tarım, kültür, diyanet, enerji, yerel yönetim, imar, ulaşım, denetim hizmetleri, mühendislik, adalet, uzmanlık gibi alanlarda ortaya çıkacak personel ihtiyacının karşılanamaması ve hizmetlerin yürütülememesi sorunu baş gösterecektir. Kurumlarda ve illerde personel ihtiyacı tam olarak karşılanmadan yeni personel alımının kısıtlanması, kamunun tam anlamıyla bir keşmekeşe dönmesi anlamına gelecektir. Kamuya yeni personel alımını kısıtlarken hizmetlerin dışarıdan satın alma yoluyla gördürülmesi gibi bir yanlışa da düşülmemelidir” dedi.

Memur Servis Hizmetleri

Kamunun en büyük giderlerinden birini taşeronlaşma olduğunu anlatan Kahveci, “Tasarruf tedbirleri kapsamında öncelik taşeronlaşmayı sonlandırmak olmalıdır” dedi. Toplu taşıma olan yerlerde personel servislerini sonlandırmanın da kamuya hiçbir faydası olmayacağı gibi aksine zarar getireceğini anlatan Kahveci, “Bu karar özellikle trafik yoğunluğunun olduğu büyükşehirlerde daha fazla trafik, iş gücü kaybı ve yakıt masrafı yaratacaktır. Bunun yanında servis hizmetlerine yönelik olarak alınmış toplu sözleşme kararlarının da böyle bir çalışma ile iptal ediliyor olması, sendikacılık ve toplu sözleşme ilkelerine aykırı bir durum olarak toplu sözleşmenin özerkliğini yok etmek anlamı taşıyacaktır. Toplu sözleşme ile alınan kararların idari keyfiyetle iptal edilmesi, örgütlenme özgürlüğüne ve toplu sözleşme hakkına darbe vurmak anlamına gelmektedir. Böyle bir karar, diğer toplu sözleşme hükümlerinin de iptal edilebilmesinin önünü açacaktır” diye konuştu.  (BSHA)