Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümünde yaptığı açıklamada, 1922’deki Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaptı. Sultan Alparslan’ın Malazgirt Zaferi’nden başlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferiyle Anadolu’nun ebedi vatan olarak ilan edildiğini belirten Vali Pehlivan, milletin birlik ve fedakarlığı ile elde edilen zaferin Cumhuriyet’in temellerini attığını ifade etti. Mesajında, tarihimize ve milli değerlere sahip çıkmanın önemini vurgulayarak, tüm şehitleri rahmetle andı ve Zafer Bayramı’nın milletimize kutlu olmasını diledi.

Mersin Valisi Ali Hamza

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümünde, milletin coşku ve gurur içinde olduğunu ifade etti. Pehlivan, mesajında, Sultan Alparslan’ın 1071’de Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarını açtığını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1922’deki Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi ile bu toprakların ebedi vatan olarak ilan edildiğini vurguladı.

Vali Pehlivan, 102 yıl önce Türk milletinin, yokluk ve zorluklar içinde “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla büyük bir destan yazdığını belirterek, bu zaferin Cumhuriyet’in kuruluşuna giden yolu açtığını ve bağımsızlığın en güçlü simgelerinden biri olduğunu ifade etti.

30 Ağustos Zaferi’nin, milletin çelikleşmiş iradesi ve fedakârlığı ile kazanıldığını dile getiren Pehlivan, o günlerde Anadolu’nun dört bir yanından vatan sevgisiyle dolup taşan yüreklerin milli şuur, inanç ve azimle istiklal mücadelesi verdiğini ve her bireyin kahramanlaştığını söyledi.

Vali Pehlivan, milli şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın dizelerinde ifade edilen kahramanlık tarihimizin, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha güçlü ve müreffeh yarınlara taşımak için ilham kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca, Aziz şehitlerin kanlarıyla sulanan vatan topraklarında, tarih ve milli değerleri koruma sorumluluğunu vurgulayarak, Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için daha çok çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, bu büyük zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın milletimize kutlu olmasını diledi.