Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz başkanlığında toplandı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 36, komisyon raporlarına ait 6 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplam 47 madde görüşüldü.

Meclis toplantısının birinci birleşiminde 2019 Mali Yılı Performans Programı kapsamında Büyükşehir Belediyemizin ve İlçe Belediyeleri’nin 2019 Mali Yılı Bütçeleri ile ilgili teklif görüşülerek, ilgili komisyonlara havale edildi.

Doğa ile uyumlu kaliteli bir çevre

Ayrıca Başkan Kocamaz meclis toplantısında 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’nda, Toroslar İlçesi’nde özel proje alanı olarak işaretlenen yerlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu alanın özel proje alanı olarak teklif edildiğini ve mecliste de o şekilde kabul edildiğini ifade eden Başkan Kocamaz, Toroslar İlçesi Akbelen Bulvarı Batısı Özel Proje Alanı’nda Kentsel Tasarım Projesi hazırlanacağını belirtti.

Hazırlanacak kentsel tasarım projesinde alanın topografik ve jeolojik yapısı, doğal özellik ve eşikler, ulaşım ilişkileri dikkate alınarak kentin girişini ön plana çıkaracak nitelikte, kent kimliğine ve imajına uygun tasarımların yetiştirilmesi esas alınıyor. Bu anlamda kentin tanıtımına ve kimliğine katkı sağlamak, turizmi desteklemek, doğa ile uyumlu kaliteli bir çevre oluşturmak amacıyla, bölgeye nüfus yoğunluğu getirmeyecek. Açık yeşil alanlar, rekreasyon alanları, açık spor alanları, seyir terasları, çocuk oyun alanları, sosyal tesis ve sergi salonları ile bu alanları destekleyecek lokanta, restaurant, kafeterya ve büfe alanları, satış ve tanıtım amaçlı galeriler, konaklamaya yönelik butik otel yer alabilir plan hükmü ile kentsel tasarım projesi sınırını belirleyen özel proje alanı kararı getirildi.

Büyükşehir’den Narenciye Festivali’ne 400 bin Türk Lirası destek

Mersin Ticaret Borsası tarafından düzenlenen, Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle 17-18 Kasım tarihlerinde bu yıl 6. kez düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne Büyükşehir Belediyemizden tam destek var.

Büyükşehir Belediyemiz, Mersin’in ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına ve marka değerine katkı sağlayan, narenciye ürünlerinin tanıtılması ve tüketiminin özendirilmesi amacıyla bu yıl altıncısı yapılacak olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne 400 bin Türk Lirası destek veriyor.

Türkiye-Polonya arasında çevre ortaklığı kurulacak

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında şehir eşleştirme hibe programı kapsamında Türkiye-Polonya arasında çevre ortaklığı projesi için başvuru yaptı. Değerlendirme makamı olan Merkezi Finans İhale Birimi tarafından yapılan incelemeler sonucunda uyumluluk kriterleri sorgulama aşamasına geçildi. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında şehir eşleştirme hibe programı kapsamında hibe almaya hak kazandığı takdirde projeyi yürütmeye başlayacak.

Mersin’in güzellikleri İspanya’da tanıtılacak

Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Mersin Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve İspanya Malaga Üniversitesi ile ortaklık anlaşması kapsamında Mersin’de gerçekleşen UNESCO kürsüsü ‘Türkiye Foto Safari’ eğitim ve tanıtım projesi meyvelerini veriyor. Geçtiğimiz aylarda Ankara ve İspanya’dan Mersin’e gelerek kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini fotoğraflayan üniversite öğrencilerinin fotoğrafları, düzenlenecek sergide yer alacak ve Mersin İspanya’da tanıtılacak. Proje kapsamında fotoğraflanan Mersin güzellikleri Kasım ayı içerisinde gerçekleşecek sergide yerini alacak. Serginin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz tarafından yapılacak.

Mersin Şehir Tiyatroları Kıbrıs yolcusu

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları topluluğumuz Kıbrıs’ta sahne alacak. Kültürel ve sanatsal işbirliği çerçevesinde Kıbrıs, Güzelyurt Belediyesi tarafından 19-24 Kasım 2018 tarihleri arasında 15.’si düzenlenecek olan ‘Geleneksel Tiyatro Günleri’ne, Becerikli Kanguru adlı çocuk oyunu ve Düğün Ya Da Davul adlı yetişkin oyunu ile katılacak.

Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’ne büyük destek

Büyükşehir Belediyemiz tarafından Mersin’de faaliyet gösteren Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğine yapımına devam edilen sosyal- kültürel tesis projesi inşaatı tamamlanabilmesi amacıyla 1.000.000,00 (Bir milyon Türk Lirası) yardımda bulunulacak. Derneğin talebi doğrultusunda yapılacak olan yardımla ilgili teklif mecliste ilgili komisyonlara havale edildi.