Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızkalesi’nde Tatil Yoğunluğu

Kızkalesi, bu yaz mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava ve deniz sıcaklığı nedeniyle tatilcilerle dolup taşıyor. Dronda çekilen görüntüler, plajlarda oluşan yoğunluğu gözler önüne seriyor. Bölge, hem yerli hem de yabancı tatilcilerin ilgisini çekiyor, otel doluluk oranları %50-70 arasında seyrediyor.

Kızkalesi, bu yaz mevsim

Mersin’in gözde tatil beldesi Kızkalesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava ve deniz sıcaklığıyla dolup taşıyor. Akdeniz’in sıcak sularında serinlemek isteyen tatilciler, özellikle sabah ve öğleden sonra plajlarda yoğunluk oluşturdu. Dron ile çekilen görüntülerde, Korykos Antik Kenti’nin en önemli yapılarından biri olan Kızkalesi çevresindeki kalabalık gözler önüne serildi.

Mersin’in Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı bulunuyor ve yaz sıcaklıkları bu yıl oldukça yüksek. Kızkalesi, bu durumdan en çok etkilenen bölgelerden biri olarak dikkat çekiyor. Tatilciler, deniz sıcaklığının 32 dereceye ulaştığı bu günlerde sabah ve öğleden sonra serinlemeyi tercih ediyor. Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Temmuz ayından itibaren otel doluluk oranlarının %50 ile %70 arasında olduğunu ve Fransa ile İngiltere’den gelen gurbetçilerin yoğun olarak bölgeyi tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, Eylül ayı için rezervasyonların da yapıldığını ekledi.

Öztop, Ağustos ayında deniz sıcaklığının 32 dereceyi bulduğunu ve tatilcilerin genellikle 12:00 ile 15:00 saatleri arasında denize girmediğini, bu saatler dışında suya girerek tatilin tadını çıkardıklarını vurguladı. Rusya’dan gelen Svetlana Nizhnik, bölgenin muazzam olduğunu ve herkese önerdiğini ifade ederken, İsmet Özdemir de deniz ve insanların güzelliğine dikkat çekti. Okulların açılmasına kısa bir süre kala çocuklar aileleriyle birlikte denizde keyifli anlar yaşadı.