Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barış Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde çalışmaların yüzde 65’i tamamlandı MERSİN’DE YENİ VE MODERN BİR MAHALLE DOĞUYOR

Akdeniz ilçesi sınırlarında kalan

Akdeniz ilçesi sınırlarında kalan Barış Mahallesi’nde, inşaat çalışmalarında yüzde 65’i tamamlanan ve ilk etapta 415 konut, 50 dükkân, ticaret ve kültür merkezi, 1’er cami ve kreş ile çevre düzenlemesini kapsayan kentsel dönüşüm projesinde, hak sahibi vatandaşlara ilk anahtarların 2024 yılı içinde teslimi hedefleniyor.

Proje alanındaki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kent merkezinde yeni ve güvenli bir yaşam alanının yükseldiğini söyledi. Çay Mahallesi için hazırladıkları 330 yeni konutu kapsayan projenin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edildiğini belirten Başkan Gültak, yeni dönemde 5 mahallede daha kentsel dönüşümü hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Akdeniz Belediyesi’nin desteğiyle kent merkezinde yer alan Barış Mahallesi’nde 35 dönümlük alanda uygulanan kentsel dönüşüm projesinde inşa çalışmaları aralıksız sürüyor. Barış Mahallesi’nin depreme dayanıklı hale getirilmesi hedefiyle 2021’de başlayan projede, 30 blokta 3+1 ve 2+1 oturumlu 415 konut, 50 dükkân, cami, kreş, ticaret merkezi ile kültür evi yer alıyor. Kaba inşaatları tamamlanan bloklarda dış cephe işlemleri ile dairelerin ince işçiliklerinin sürdürüldüğü projede, ticaret merkezi ve kültür evinin de yapımına başlandı.

Vatandaşların yüzde 91’i ile anlaşma sağlandı