Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

Mezitli’yi Kim Yönetiyor?

Yerel seçimlerin ardından sık sık gündeme gelen Mersin’in Mezitli ilçesini kim yönetiyor? Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde Mersin’in problemleri ve ana sorunları konuşulması gerekirken neden Mezitli ilçesindeki rant iddiaları konuşuluyor? Bu ilçenin belediye başkanı yok mu? Bu ilçenin meclis üyeleri yok mu?

Dün Mecliste AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek söz aldı ve şunları söyledi:

“Tabii, Mezitli konusuyla Sayın Ali Mahir Başarır bu aralar çok ilgileniyor, kendi danışmanını oraya özel kalemi olarak gönderiyor; oranın bütün rant işlerine baktığı için önce bu konulara bir cevap vermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Şimdi, bak, ben bir şey söyleyeceğim, bura Mezitli değil. Şimdi, sen Mezitli’deki Belediye Başkanına istediğin gibi sözünü geçirirsin. Arkadaşlarım bir araştırsınlar bu meseleyi, işin içinde hangi alavereler dalavereler var, bu arada hangi kat artışlarını verdiniz, Mersin’den bu işe hangi onaylar verilecek, Cumhuriyet Halk Partisinin kıymetli milletvekillerinden de seninle ilgili bu konuyu bir araştırmalarını rica ediyorum, tüm Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

Yani benim kanaatimce sen ağa olsan köyü satarsın, ırgat olsan gölgede yatarsın, çoban olsan sürünü kurt kapar, bekçi olsan hırsızlar bayram yapar. Sen böyle bir adamsın. Şimdi, bak, ben sana şunu söylüyorum, diyorum ki: Mesela şu anda hemen sana söylüyorum, Mezitli Belediye Başkanlığıyla alakalı oradaki rant işlerine baktığını bütün oradaki, bölgedeki insanlar biliyor.

Şimdi biliyorsun, yine Mersin’de Erdoğan Öztürk yani sizin Veli Ağbaba’yla aranızdaki iyi ilişkilerinizin olduğu bir kişi, bu müteahhidin ilişkileri de ortaya dökülecek. Bakın, Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekillerini itham ederek konuşmuyorum, inanın; sizin aranızda yarınızdan çoğu benim ne demek istediğimi iyi biliyorsunuz kıymetli CHP’liler; Ali Mahir’in hangi işlere bulaştığını, bu işlerin içinde nasıl parmağının olduğunu az çok sizler de biliyorsunuz. Ben sizin bildiğinizi inanarak değil bilerek söylüyorum ama bu bilgimi buradan paylaşamam. Niye? Bilginin bende kalması lazım?

Ali Mahirciğim, o yüzden, Mezitli’de en son yapılan kat artışlarıyla ilgili ne alakan var? Mersin Belediyesi bu işi onaylayacak mı? Hadi gel, bu işin onaylanmasına engel olalım. Kale Mahallesi’ni imara açmak için oradaki konularla ilgileniyor musun, ilgilenmiyor musun? Bu konuların önüne geçeceğine söz veriyor musun? Gel, bunları da konuşalım ve bunun akabinde senin de bu meselelerin temize çıkmış olur, rahat etmiş olursun diye düşünüyorum.”

Mecliste bu zamana kadar Mersin’le ilgili böyle şeyleri doğru düzgün duymadık, işitmedik. Neden Mezitli?

Bizim meşhur bir atasözümüz vardır: “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz!”

Böyle bir şey yoksa bu detaylı açıklanmalı. Mezitli halkı oraya belediye başkanı seçti ama belediye başkanı değil de milletvekili konuşuluyor.

Mezitli böyle olmamalı; Mezitli’ye sahip çıkılmalı. Mezitli, rantçılara kurban edilmeyecek kadar önemli bir ilçedir.

Neden büyükşehirle ya da Yenişehirle ilgili bu konular gündeme gelmiyor da Mezitli ile ilgili gündeme geliyor? Herkesin bunu bir düşünmesi lazım. Son olarak Ankara Milletvekili Osman Gökçek belgelerin olduğunu söylüyor, bu durumda ciddi bir durumdur.

Ağzınıza doladığınız troll sözü değil de ancak ortak akıl ve halka hizmet sizleri temize çıkarır diye düşünüyorum.

Derşah NAR

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir