Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN SEÇER, ‘KENT KATILIMI BULUŞMALARI’ KAPSAMINDA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kente Sözümüz Var’ sloganıyla Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları’nın 6. serisinin 8. toplantısını Mersin’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile gerçekleştirdi.

 

5 yıl boyunca spora ve sporcuya her konuda destek verdiklerini belirten Seçer, gelecek dönemde de bu tür desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı. Amatör spor kulüplerine 4 yılda toplam 19 milyon 641 bin TL yardım yaptıklarını aktaran Seçer, “2024 yılında da bu bütçeyi artırarak yardımlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Sporun topluma birçok faydası olan bir alan olduğunu belirten Seçer, “Spor demek, turnuvalar, müsabakalar demek. Dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun insanların bir sporcuyu, bir takımı destekleme arzusuyla bir arada olması demek. İnsanları bir araya getirdiğiniz zaman kentte huzuru sağlarsınız” ifadelerine yer verdi.

 

Büyükşehir’in sorumluluk alanındaki imar planlarının bitmesinin kendilerine büyük kolaylık sağladığını ifade eden Seçer, ilçe belediyelerinin de çalışmaları bitirmesinin ardından yeni dönemde kentin farklı bölgelerine spor tesisleri ve sahaları kazandıracaklarını duyurdu.

 

Başkan Seçer, yaptıkları hiçbir projeyi oy almak için yapmadıklarını ifade ederek, “Ben hiçbir projeyi oy beklentisi ile yapmadım. Biz, ‘bu bize oy getirir’ diye proje yapmayız ‘Alkışlasınlar, yardım yaptı desinler’ diye de tutamayacağımız hiçbir sözün altına girmedik” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesindeki her kuruşu harcarken dikkatli olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Bu bizim paramız değil, vatandaşın parası. Bizim için her kuruş çok kutsal ve çok değerli. Onun için çok dikkatli harcamamız lazım” diye belirtti.

 

MERSİN / (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kente Sözümüz Var’ sloganıyla Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları’nın 6. serisinin 8. toplantısını Mersin’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile gerçekleştirdi. Toplantıya katılan temsilciler, Başkan Seçer’e Büyükşehir’in kent genelinde spor alanında yürüttüğü faaliyetler ve projeler hakkında merak ettikleri soruları yöneltirken; görev süresi boyunca kentte gerçekleştirdiği spor faaliyetleri ve verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ettiler.

 

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen buluşmada Başkan Seçer’e; Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın eşlik etti.

 

“Amatör spor kulüplerine 4 yılda toplam 19 milyon 641 bin TL yardım yaptık”

Toplantının açılışında konuşan Başkan Vahap Seçer, 5 yıl boyunca amatör spor kulüplerine ve sporculara özellikle nakdi yardımlar konusuna ağırlık verdiklerine dikkat çekti. Seçer, amatör spor kulüplerine 4 yılda toplam 19 milyon 641 bin TL yardım yaptıklarını aktararak, “2024 yılında tabi ki bu bütçeyi anlamlı bir şekilde artırarak sürdüreceğiz. Mümkün olduğunca da en yüksek yardım miktarı ile sizlerin karşısına çıkacağız” diye konuştu. Nakdi yardım desteğinin müracaatlarının 30 Mart’ta sona ereceğini hatırlatan Seçer, destekten yararlanmak isteyen kulüp ve sporculara 30 Mart’a kadar başvurmaları çağrısında bulundu.