Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MERSİN’DE BİNLER TEK YÜREK OLDU, KURTULUŞ İÇİN YÜRÜDÜ

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102’nci yıl dönümünde Toroslar Belediyesinin, Mersin Valiliği ile birlikte düzenlediği “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü” büyük coşkuya sahne oldu.

 

Binlerce Mersinli, Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla yürüdüklerini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla 7’den 70’e herkes, Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde buluşarak, kalpaklarıyla, bayraklarıyla, mehteran ve marşlar eşliğinde Toroslar’dan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sel olup aktı.

 

Tüm kurumların ve Mersin’in dört bir yanından gelen vatandaşların katıldığı kutlamalarda, “Devlet Millet El Ele” vererek atalarının mirasına sahip çıktı. Kazanılan zaferin gururu yaşandı.

 

MİLLİ MÜCADELENİN SİMGESİ KALPAK HEDİYE EDİLDİ

 

Sabahın erken saatlerinde Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde toplanan vatandaşlara, Toroslar Belediyesi tarafından milli mücadelenin simgesi kalpak hediye edilirken, aynı zamanda sıcak çorba ikramında da bulunuldu.

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Zafer Yürüyüşü’ne katılan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek; “Attığımız her adımda, bu kutlu mücadeleleri veren ecdadımızı hatırladık” dedi.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, yürüyüşe olan ilginin son derece yüksek ve güzel olduğunu belirterek; “3 Ocak’ın ruhuna yaraşır bir yürüyüş gerçekleştirdik. Her zaman yanımızda olan, yürüyüşümüze destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum”