Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MERSİNLİLER 4 GÜN BOYUNCA EDEBİYATA DOYDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Uluslararası Edebiyat Festivali, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 gün boyunca süren festivalde yazar ve şairler; atölyeler, paneller, söyleşiler, okumalar, konferanslar ve edebi deneyimlerle edebiyatseverlerle bir araya geldi. Fransa’nın konuk ülke olarak yer aldığı festival bu yıl ‘Yenileşmeler’ teması ile gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda bu yıl 2.’si düzenlenen Uluslararası Edebiyat Festivali, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi. 4 gün boyunca atölyeler, paneller, söyleşiler, okumalar, konferanslar ve edebi deneyimlerle edebiyatseverleri bir araya getiren festival, son gün programı ile de katılımcılardan tam not aldı. Sevdiği yazarlarla buluşan katılımcılar ise, yazarlara kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Fransa’nın konuk ülke olarak yer aldığı festival bu yıl ‘Yenileşmeler’ teması ile gerçekleştirildi.

Edebiyat Festivali’nin son günü, edebiyat eleştirmeni A. Ömer Türkeş’in atölye çalışmasıyla başladı. ‘Edebi Eleştiri Yazmak’ konu başlığı ile katılımcılarla buluşan Türkeş, eleştiri ve eleştirmenlik üzerine önemli bilgiler paylaştı. Festivalin edebi deneyimler bölümünde ise Şair Ahmet Telli sanatseverlerle buluştu. ‘Hecelerken Ömrümü’ başlığında Mersinli şairler ve edebiyatseverlerle buluşan Telli, şiirler üzerinden kısa çözümlemeler yaptı.

‘Şimdi Edebiyatın Yeri ve Zamanı mı?’ konu başlığı ile sevenleriyle buluşan yazar Hakan Bıçakçı, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sonunda kitaplarına ve edebiyata dair soruları yanıtlayan Bıçakçı, yoğun ilgi gördü. Bıçakçı, ardından okurlarıyla buluşarak imza verdi. Festivale İzmir’den gelen şair Müesser Kılıç da şiirlerini katılımcılarla paylaştı. Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Kılıç, şiirlerinin ana temasını oluşturan konular üzerine bilgiler paylaştı.

‘Deri Değiştirmek’ konu başlığı ile Mersin’de sevenleriyle buluşan bir diğer isim de yazar Aslı Tohumcu oldu. Yazar olma üzerine yaşamından anekdotlar paylaşan Tohumcu; kitaplarında yer alan konuların çıkış noktalarını anlatarak, katılımcıların sorularını yanıtladı. Festivale Kıbrıs’tan katılan şair Ümit İnatçı, çalışmaları üzerine önemli bilgiler paylaşarak edebiyatseverlerin ilgisini çekti. Şiirlerinden bazılarını da okuyan İnatçı, festival sayesinde insanların şiirle buluşmasının kolaylaştığını kaydetti.

Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bir diğer isim de yazar Ayfer Tunç oldu. ‘Hayat Sanattan Büyüktür’ isimli söyleşisiyle sevenleriyle bir araya gelen Tunç, hayat ve sanatın ilişkisini anlattı. Katılımcıların, romanlarındaki karakterlerle ilgili sorularını yanıtlayan Tunç’un söyleşisi, en beğenilen söyleşilerden biri oldu. Festivalin kapanışı ise ‘Şiirde olmak, Şiirle olmak’ paneliyle yapıldı. Moderatörlüğünü Baha Sadık Akıner’in yaptığı panelde Mersinli şairlerden Erdal Dalgıç, Saniye Kısakürek ve Nazif Nayır, şiirlerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Tunç: “Edebiyat hepimizin ilacı”

Yazar Ayfer Tunç, yoğunluğundan dolayı festivalin sadece bir kısmına katılabildiğini, ancak katılımcıların yaptığı değerlendirmelerin çok güzel olduğunu söyledi. Tunç, “Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla harika bir festivalmiş. Çok değerli sanatçılarla bir arada olduklarını ve uluslararası olmasını desteklediklerini söylediler. Edebiyat aslında hepimizin ilacı. Onun için buna çok ihtiyacımız vardı” dedi.