Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

2020 nasıl geçti? Neler yaşandı?

Kent Radyo 98.5,  23 ncü yılını tamamlarken tarihi ibreler 2020 yılının sonunu gösteriyor. Güzel diyemeyeceğimiz bir yılı geride bırakıyor ve yeni yıl, yeni umutlar diyoruz. 2020 yılı boyunca Kent Radyo ne yaptı?

2019 yılı sonlarına doğru Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü, 2020 yılı başlarında ülkemizi de etkisi altına aldı. Yine 2020 yılının ilk günlerinde Mersin genelinde aşırı yağış nedeni ile Mersin zor günler geçirdi. Ulusal basına sızdırılan eski yağışlarda çekilmiş fotoğraflarla Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediye başkanı Vahap SEÇER yıpratılmaya çalışıldı.

Kent Radyo ekibi yağış anında saha çalışmalarını bire bir takip ederek gider hatları tıkalı sitelerden evlerine su basan vatandaşlara, arazide mahsur kalan çiftçilere, şoförlere kadar birçok vatandaşın sesi oldu yetkilileri olay yerine sevk etti. Hafta içi sabah canlı yayın yapan Radyoskop programında ben, Özgür KOCAPINAR ve Mirza TURGUT sabahın erken saatlerinde zor şartlarda stüdyoya ulaşıp canlı yayınlara başladık.

Büyükşehir belediye başkanının yanı sıra hemen, hemen tüm ilçe belediye başkanlarını canlı telefon bağlantısı ile yayına alıp bölgelerindeki durumu halka duyurduk. Yine aynı program içerisinde canlı trafik akış bilgilerini dinleyicilerle paylaştık ve kapalı yolları kullanmamalarını sağladık. Doğal afetlerden sonra mersine destek çağrılarında bulunduk bununla ilgili defalarca program yapıp yetkililerden halk için destek istedik.

2020 Yılının Mart ayında ilk covid vakası görülmesinin ardından halkı bilinçlendirici radyo spotları girerek halka fayda sağlamaya çalıştık. Bir süre sonra covid nedeni ile stüdyoda yayın yapmanın zararlı olacağını düşünerek online bir yayın sistemi kurduk. Mersin’de ilk kez tamamen stüdyo ortamı olmadan birçok konuk aldık. Siyasi parti yöneticileri, Sivil toplum kuruluşları yöneticileri, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını üstün teknolojinin sağladığı alt yapıyı kullanarak Mersin halkı ile buluşturduk.

23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs 29 Ekim ve 10 Kasım’da günün anlam ve önemine uygun yayınlar yaparak konuda uzman insanları konuşturduk. 2020 yılında onlarca akademisyen alanlarında uzman oldukları konuda bilgiler verdi. Başak Karatepe’nin hazırlayıp sunduğu Sanat İyileştirir programı ile Türkiye’den birçok sanatçıyı konuk alarak sanatseverlerle buluşturdu.

Kent Söyleşilerinde Mirza TURGUT yeri geldi gündemi değerlendirdi yeri yeldi sanat estetik ve birçok konu hakkında bilgilerini, çalışmalarını, araştırmalarını dinleyicilerle paylaştı.  Mirza TURGUT, Özgür KOCAPINAR ve Kent Radyo ekibi Mersinin her bölgesine, her mahallesine gidip insanlara bire bir mikrofon doğrultup Mersinin yeni belediye başkanı Vahap SEÇER’in hizmetlerini değerlendirmelerini istedi. Sokak röportajları adı altında yayınlanan format Mersin de çok ses getirdi.

Bununla birlikte bire bir sorunları gören Turgut, yetkilileri bilgilendirdi ve sorunlar hızlı çözüme ulaştı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine 2020 yılında da ötekileştirilen, ayrıma maruz kalan, ezilen, hor görülen, yardıma muhtaç olan insanlar Kent Radyo mikrofonlarından seslerini tüm kitlelere ulaştırdı. Bu kent te yaşamış ve büyümüş fakat başka şehirlere gitmek zorunda kalmış dinleyicilerim var onlarla yaptığım sohbetlerde küçüklüklerinden bu yana Kent Radyoyu dinlediklerini ve eski programcıların isimlerini ezbere hatırladıklarını söylediler bu bana da gurur verdi.

Kent Radyo yu sadece bir frekans olarak görmüyorum Mersinde ötekileştirilen ve ötekileştiren insanları mikrofon aracılığı ile bir araya getirip mersin de sükûneti sağladığı birçok örnekle anlatılabilir. Mersin’de hizmette aksama olan mahalle muhtarları ya da mahallelerde tanınmış insanlar Mirza Turgut’u arayıp sorunlarını anlatıyorlar ben buna birçok kez şahit oldum. Bir şehir düşünün sesi kısılmış insanlar, sorun yaşayan insanlar bir radyoya ve onun yöneticisine ulaşıyor. Biz buna sadece bir radyo veya bir frekans, medya kuruluşu diyemeyiz.

Mersin’in markası, birleştirici gücü, her mezhepten, her kitleden insanları aynı çatı altında toplamayı başaran bir marka Kent Radyo 98.5. Bu marka altında hafta içi her gün Özgür Kocapınar ile sabah saat 09:00’da Radyoskop programında konuşmaktan ve yine haftanın üç günü akşamları saat 18:30 Türkü Durağı programını yapmaktan sessizlere ses olmaktan, değerli insan Mirza TURGUT ile aynı çatı altında olmaktan gurur duyuyorum. İyi ki varsın Kent Radyo; 2021 de de yapacak çok işimiz konuşacak çok sözümüz, yazacağımız çok makalemiz var.

Derşah NAR

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir