Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

Bizi öldürmeyen şey, güçlendirir-Derşah NAR Yazdı…

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir açıklamada bulundu ve CHP’li belediyelerin SGK ve vergi alacaklarını kaynağından tahsil edeceklerini ilan etti. Bunun ardından başka konuşmalarında da bu konuyu sık sık dile getirdi.

Bu açıklamaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri kastederek, SGK prim borçlarının “kaynağından tahsilatına” başlanacağı açıklamasına yanıt vererek şunları söyledi: “Belli ki devlet kurumlarıyla belediyelerin çalışmasına engel olacaklar. Ancak bunu geçen dönem denediler. Biz oylarımızı arttırdık, hizmette hiçbir eksiklik yapmadık. Geçen dönem de bunları yaptılar. Oylarımızı artırdık, hiçbir eksiklik yapmadık. İstanbul, Adana, Mersin… Buralarda gördüğünüz gibi oy artışları oldu. Çünkü yolsuzluk engellendi bu illerde.” diye konuştu.

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer, hafta sonu 6. Mersin Lavanta Hasat Şenliği’nde konuştu. Konuşmasının bir bölümünde ise bu konulara kısa bir yer vererek şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz hafta da bizi üzecek kararlar aldı. Belediyenin Sosyal Güvenlik prim borçlarını; ‘gönderdiğimiz paralardan keseceğiz’ dediler. Yani sizin vergilerden, maliyeye aktardığınız, bizim size hizmet etmek üzere gönderilen paraları kesecekler. ‘Senin paraya ihtiyacın var mı, yok mu? Bu parayı, bu borcu kesersek sen aç, susuz kalır mısın? Çaltıbozkır’a, Silifke’ye, Mut’a, Tarsus’a hizmetin aksar mı?’ diye sormadan keseceklerini ilan ettiler. Ama biz inançlı, azimli, çalışkan insanlarız. Şartlar, koşullar ne olursa olsun biz hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının ağzından ‘Bizim paramız, bütçemiz yok, yolunuzu yapamayız, sosyal destek yapamayız, işçi ücretlerini bu ay geç ödeyeceğiz’ diye bir şikayet duyulmamıştır. Bugüne kadar nasıl böyle dimdik olduysak bundan sonra da dimdik kalacağız. Size hizmetleri de bir bir yapacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz onun da üstesinden geliriz” dedi.

Dünyaca ünlü Alman filozof Nietzsche’nin “Bizi öldürmeyen şey, güçlendirir.” sözü aklıma geldi. 

Çok uzaklara gitmemize gerek yok, hemen geçtiğimiz dönem Cumhur İttifakı’na mensup belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki tavırları aklıma geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, görev süresi boyunca bazı belediye meclis üyeleri tarafından çeşitli projelerde ve çalışmalarda engellemelerle karşılaştı. Bunları acaba ben yanlış mı hatırlıyorum diye düşündüm ve geçmişte yaptığım sokak röportajlarını tekrar dinledim. Vatandaş engellemeleri dile getiriyordu.

Metro Projesi: Vahap Seçer, Mersin’in gelişen nüfusu ve artan ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla metro projesini hayata geçirmek istedi. Ancak, belediye meclisindeki bazı üyeler, bu projeye karşı çıkarak çeşitli engellemeler yaptı. Metro projesinin gerekliliğini ve önemini vurgulayan Seçer, bu konuda maalesef yeterli desteği bulmakta zorlandı. Bazı kalemler, o dönemde “Metro yapılamaz, olmaz, olamaz” diye bağırıyordu. Soruyorduk neden olmaz? Onlar da “olmaz işte” diyorlardı. Yerine argüman koyamadığın eleştiri aslında senin çapsız olduğunu gösteriyor. Neyse devam edelim.

Bütçe Onayı: Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe planlamalarında da zorluklarla karşılaşıldı. Meclis üyeleri, belediyenin sunduğu bazı bütçe planlarını onaylamayarak veya geciktirerek belediye hizmetlerinin aksamasına neden oldu. Seçer, bu bütçelerin onaylanmaması sebebiyle çeşitli projelerin aksadığını ifade etti. Sonrasında ise bu projeler tamamlandı. Vatandaş bunu unuttu mu? Hayır, unutmadı. Unutmaz da. 31 Mart seçimlerinin altyapısı bir ayda ya da bir günde oluşmadı. Geçmiş dönemde yapılan bu engellemelerin büyük katkısı vardı çünkü bu engellemelere rağmen büyükşehir belediyesi hep güçlenerek çıktı.

Altyapı Çalışmaları: Vahap Seçer, Mersin’in uzun yıllardır süregelen altyapı sorunlarını çözmek için çeşitli projeler başlattı. Ancak, bu projeler de meclis üyelerinin engellemeleri ile karşılaştı. Altyapı yenileme çalışmaları ve yeni yollar açma projeleri, meclisteki bazı muhalif üyeler tarafından yavaşlatıldı veya engellendi. Bu projeler yine yapıldı, yine tamamlandı veya birkaç tanesi bu yeni döneme kaldı, yapılıyor, yapılacak. Peki ne oldu? Yine yıkılmadı.

İmar Planları: Mersin’in imar planları konusunda da ciddi engellemeler yaşandı. İmar planlarının onaylanması ve uygulamaya geçmesi sürecinde sık sık meclis üyelerinin muhalefetiyle karşılaşıldı. Bu durum, Mersin’deki bazı yatırım ve gelişim projelerinin aksamasına yol açtı. Bu ve benzeri engellemeler, Vahap Seçer’in Mersin’e daha fazla hizmet sunma çabalarını zorlaştırdı ve projelerin hayata geçmesinde gecikmelere neden oldu. Fakat birçoğu veya daha fazlası hayata geçti ve devam ediyor.

Peki neden yıkılmadı? Neden yıkılmıyor? Neden korkmuyor? Neden daha fazla güçleniyor?

Bakın, Vahap Seçer’in engellemeye çalıştıkça daha fazla güçlenmesinin sebeplerini size şöyle sıralayayım:

Vahap Seçer Mersin’i seviyor, çalışmayı seviyor, oldukça azimli ve kararlı. Ona yapılacak hamleleri daha önceden hesaplıyor ve onun altyapısını hazırlıyor. Yapılacak hamleler yapıldığı anda diğer planları devreye koyuyor ve üstesinden geliyor. Bunu yapabilmek için satranç zekası gerekir. Rakibin hamle yapmadan onun yapacağı hamleleri düşünür ve ona göre gardını alırsın. Bu adam bunu yapıyor ve çok güzel yapıyor. Geçmişten gelen siyasi deneyim, ticaret ve esnaflık ahlakı, liyakat ve liyakatli ekip oluşturma becerisi. Çok güzel sosyal ve kitlesel tepki analizi ve değerlendirme yapıyor. Rakipler bir iki yıllık veya bir seçime hazırlanırken o Mersin için 50-100 yıllık gelişimleri hesaplıyor. Bak, bu şaka değil. Yaptığı açıklamaları yıllardır dinler ve yakından takip ederim, bu adam böyle biri.

Şimdi gelelim Alman filozof Nietzsche’nin sözüne. Bu engellemeler Mersin için sorun olmaz. Elbette zorlanacaktır fakat bunun üstesinden gelecek ve halkın ciddi desteğini almış bir belediye başkanı ve liyakatli kadroları var.

Bu aşamada CHP’nin bazı vekilleri ve üst düzey yöneticileri Vahap Başkan’a engel olmasın yeter. 

Eminim ki o bunları da hesap etmiştir. Engel olacaklara da tavsiyem: Cumhur İttifakı’na bakın, geçmiş dönem meclis üyelerine bakın. Vatandaşın tokatı ağırdır.

Bir başka yazımda görüşmek dileğiyle.

Derşah NAR

28-07-2024

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir