Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

MERSİN VE İLÇELERDE SON DURUM

Mersin yeni bir sürece giriyor.

Başkan Vahap Seçer ipi göğüslemiş durumda. Anket ve sahadan esen rüzgâra bakıldığında aradaki fark gittikçe artıyor.

Tabi başarılı bir dönem geçirdikten sonra, Başkan Seçer’ in tekrar tercih edilmesi en doğal olanı.

Türkiye belediyeleri içinde, Başkan Vahap Seçer’ in en başarılı Başkan olarak anılması, Mersinimiz ve Mersin’in tanıtımı açısından da son derece önemli.

Başkan Seçer, 5 yıllık hizmetlerini gururla anlatırken, aynı zamanda gelecek 5 yıl içinde yapabileceği önemli projelerini de gönül rahatlığıyla anlatabiliyor.

Başkan Seçer kendine güveniyor, kadrosuna güveniyor ve Mersin’de yaşayan vatandaşların hizmetlerini beğendiğine de inanıyor ve mutlu oluyor.

Başkan Seçer’ in bu performansı, halktan aldığı sevgi ve destekle birlikte, İlçe Belediyeleri’nin de umudu olmuş durumda. Her gittiği İlçede büyük sevgi gösterisi ve ilgiyle karşılanıyor Başkan Seçer.

Bu sevgi ve ilgi birçok İlçenin ’de CHP’ye geçeceği işaretlerini veriyor.

TARSUS ALİ BOLTAÇ DİYOR.

Tarsus beklenmedik bir atağa geçti. Ali Boltaç’ın arayı açtığı görülüyor. Arkasında Başkan Seçer’ in desteğiyle yarışı önde bitirecek gibi. Özellikle rakibi Mahmut Tat’ıngeçmişi ve imar komisyonlarındaki imajı nedeniyle pek güven vermediği ve Tarsus’un böyle bir maceraya girmek istemediği söyleniyor.

TOROSLARDA ABDURRAHMAN YILDIZ ÖNDE.

Mersin’in Merkez’inde en büyük İlçesi olan Toroslar ’da CHP adayı Abdurrahman Yıldız, öne geçmenin ötesinde arayı açmaya başladı. “Torosların yiğit evladı, Aladağ’ın Yıldızı lakaplarıyla durmadan çalışıyor. Torosların makûs talihini kıracak galiba. Coşkuyla, heyecanla, inançla ve de arkasına aldığı Vahap Seçer rüzgârıylagece gündüz çalışıyor. Karşı cephede moraller bozuk. 30 yıldır binlerce dönüm belediyenin arsasını satmalarına rağmen bir belediye binası bile yapamayan MHP ‘libelediye başkanlarına tepki çok büyük. Ali Öz için, belediyeciliği başaramaz ve pasif algısı var.

15 YIL SONRA AYDINCIK CHP’YE GEÇECEK GİBİ.

Görünen o ki; Aydıncık 15 yıl sonra AK Parti kalesi olmaktan çıkıyor. CHP’nin adayı Özkan Kılıçarpa Aydıncık’ın kaderini değiştirecek sürece imza atmaya yakın. Gelen bilgiler, saha çalışması ve mevcut aday Ferhat Aktan’ın başarısız bulunması Kılıçarpa’nın şansını yükseltmiş durumda.

GÜLNAR 35 YIL SONRA CHP’YE GEÇİYOR.

Özellikle Gülnar 35 yıl sonra CHP’ye geçecek gibi. Bütün veriler, anketler, yaratılan hava bunu gösteriyor. Bayram Ali DEDE son sürat çalışıyor. Son yıllarda Büyükşehir Belediyesi dışında hiçbir hizmeti alamadığını, devletin ’de Gülnar’ı ihmal ettiğini düşünen vatandaşlar, ibreyi CHP adayı Bayram Ali Dede’ye çevirmiş durumda.

SİLİFKE VE ANAMUR’DA CHP ADAYLARI ÖNDE

Silifke ve Anamur’da da durumlar CHP lehine. Silifke ve Anamur’da vatandaşlar, Vahap Seçer’li Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla kendi ilçelerine büyük hizmetlerin geleceğine inanıyorlar. Vatandaşların artık siyasetten çok hizmet odaklı baktıkları ve oylarını bu yönde kullanacakları görülüyor. Büyükşehir meclisinde Vahap Seçer’ in engellendiğini düşünüyorlar. Vahap Seçer coşkusu bu iki ilçede de açık bir şekilde görülüyor. Silifke’de tekrar CHP’nin alacağı ve Anamur’da da 20 yıl sonra CHP adayı Durmuş Deniz’in kazanacağı görülüyor.

MEZİTLİ VE YENİŞEHİR’DE OY KAYBINA RAĞMEN CHP ÖNDE

Mezitli ve Yenişehir’in tekrar CHP’de kalacağı kesin gibi. Ancak oylarda düşüş yaşanabilir. Neşet Tarhan, İbrahim Genç ve Haluk Bozdoğan’ın aday gösterilmeyince hırs yapmaları, bağımsız ve Memleket Partisinden aday olmaları büyük tepki toplamıştı. Ancak alınan oyların seçimleri CHP’ye kaybettirmeyeceği, CHP oylarında az da olsa düşüşün yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Sonuçta Sosyal demokrat olarak bilinen Mersin’de taşlar yerine oturuyor. Bunda Başkan Seçer’ in 5 yıllık başarılı bir dönem geçirmesinin etkisi büyük. Hem Büyükşehir hem de İlçe belediyelerinde CHP’nin büyük başarı sağlayacağı bekleniyor. Saha çalışması, anketler, toplumdaki huzursuzluk ve en önemlisi Vahap Seçer sevgisi ve ilgisi seçimlere damgasını vuracak.

Demek ki; hizmet yapınca, yolsuzluk ve hukuksuzluk olmayınca başarı da geliyor.

Başkan Seçer’ in başarısındaki en büyük etken, adaletli davranması ve ayrım yapmadan Mersin’in her köşesine eşit hizmet götürmesidir. Daha ne olsun…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER