Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

Mersin CHP’de Hiçbir İlçe Topal Ördek Olmak İstemeyecek…

Gün içerisinde baktığımda birçok insan bir şeyler yazıp çiziyor. Okuduğum zaman şaşırıyorum. Genel olarak bakıldığında, aslında olması gerekeni değil de olmasını istediklerini yazıyorlar veya konuşuyorlar. CHP kurultay akşamı herkes büyükşehir belediyesi için iştahlandı. Benim daha önce belirttiğim gibi CHP büyükşehir adayı mevcut belediye başkanı Vahap SEÇER olacak. Peki neden Seçer? Bu sorunun cevabını aslında sokakta buluyorum. Ben bulunduğum kurumda yönetici olarak atandığım günden bu yana sürekli sokaktayım. Zannedenler yanılıyorlar, ben yıllardır sokaktayım. Sokak röportajlarını başarılı bir şekilde yaparım. Vatandaşa mikrofon uzattığımda duymak istediğimi değil, söylemek istediğini sorarım. Bu nedenle tamamen objektif olarak bilgilerimi biriktiriyor, kendi verilerimi topluyor ve onun bunun dediğiyle yorum yapmıyorum. Koltuğu da sevmiyorum, kurumda odam var, kullanmıyorum.

Şimdi gelelim konumuza: Neden ilçe belediye başkan adayları topal ördek olmak istemez? Geçtiğimiz dönemde meclislerdeki gerginliklere hep birlikte şahit olduk. Mersin’e değer katacak projeler birer birer engellendi. İlçe belediye adayları da çok iyi biliyorki, farklı bir isim büyükşehirde intihar olur. Mersin’de oturmuş bir düzen, kurulmuş bir sistem var. Kurulan sistem tam anlamıyla çalışıyor diyemem, mevcut belediye başkanının başarılı olduğu konular var, fakat illaki hataları da var, terazinin kefesi başarıda ağır basıyor. Ayrıca, burası önemli; yapılan hataların sebebini bir daha ki yazımda yazacağım, mutlaka okumanızı öneririm. Bahane değil, gerçekçi olmak gerekse, gerçekçi olunduğunda da terazinin başarı kefesi ağır basıyor.

  1. Seçimlerden sonra projeler için start verildiği anda topal ördeği mecliste yaşadı…
  2. Başka hangi belediye başkanı döneminde bu kadar çok sığınmacı Mersin’e geldi?
  3. Pandemi onun yarattığı sağlık krizleri,
  4. Asrın felaketi deprem
  5. Orman yangınları
  6. Derin ekonomik krizler. Ben bu listeyi uzatabilirim, fakat gelmek istediğim konu, mevcut belediye başkanını ölümüne eleştirenlere baktığımda, kendi yönettiği şirketi yönetmeyi becerememiş, karşısındaki felaketlere hazırlık yapamamış, kendi personel ücretlerini bile ödemeye zorlanırken, çalışan bir sistemi eleştirmesi manidar oluyor. Eğer herkes için ortak payda Mersin ise, Mersin yönetiliyor, sorun yok. Fakat ortak payda kendi menfaat ve çıkarlarınızsa, onun için yapabilecek bir şey yok, çünkü halk diliyle söyleyeyim, çoğunluk bu adamdan memnun.

Geçmiş dönem seçimlerde şu anda mevcut belediye başkanları radyomuzu ziyaret etti ve yapacakları projeleri sıraladılar, bunların içerisinde Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer de vardı. Kent radyoya haftalık düzenli olarak gelir ve seçim kampanyasını kent radyo üzerinden yürütürdü. Amacım etkili olduğumuzu ortaya koymak değil, bu konuda zaten mütevazi olamama gerek yok.

Şimdi en başa dönelim, neden ilçe belediyeler topal ördek olmak istemez? Yapılan hizmetler sürekli medyada gündeme geldikçe görünüyor ki, birçok ilçe halkının iştahı kabarıyor. Sorgulama başlıyor, dolayısıyla mevcut ilçelere yenilerini eklemek zamanı gelmişken ve Mersin gibi kozmopolit bir şehirde bu kadar farklı görüş uyum içerisinde yaşarken, geçtiğimiz dönemlere kıyasla daha huzurlu, daha ferah ve refah, temiz bir şehirde yaşarken, macera aramaya gerek var mı?

Benim konuştuğum partililerin gönülleri Seçer. Kırgın, kızgın olabilirler, fakat biliyorlar ki, ortak payda Mersin ve dolayısıyla kendi çıkarlarını ikinci plana atıyorlar ve mevcut başkan Seçer’i destekliyorlar. Ben birçok Cumhur İttifakı seçmeni ile yaptığım röportajlarda yine Seçer’i sevdiklerini gördüm. Mersin’deki üniversite öğrencilerini veya gençleri hiç söylemeyeyim bile, çoğunluk bu adamı seviyor.

Sözün özü, birçok mevcut belediye veya aday adayları veya kendine kesin adayım gözüyle bakan hiç kimse ilçede topal ördek olmak istemeyecektir. Büyükşehirde Seçer’i destekleyecektir ve bilir ki, alternatif olarak koyulacak her isim, aslında bir rus ruleti.

Bir başka yazıda görüşmek üzere, saygılar.

Derşah NAR Yazdı… Dersah01@gmail.com

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER