Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

Mersin Doğru YönünüTekrar Bulurken Borçların Gölgesinde Bir Akdeniz

Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi, Mersin’imizde de 31 Mart 2024’te gerçekleşen mahalli idareler seçimleri sonuçlarıyla yeni bir döneme adım attık. Ancak, bu yeni dönemin getirdiği heyecan ve umut dolu atmosferin altında, bir gerçeği göz ardı etmek haksızlık olurdu. Önceki dönem belediye başkanı Mustafa Gültak’ın seçimi kaybetmesi, Mersin’in Akdeniz ilçesinde yeni bir dönemin başladığının habercisi oldu.

 

%36,92 İLE ALDILAR
Dem parti Eş başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan 47.843 oy alarak Akdeniz’de ipi göğüsleyen isim oldu. 

Eş Başkanlar Son yaptıkları açıklamada Akdeniz Belediyesinin 800 milyon borcu olduğunu ve belediyeyi bu borçla devraldıklarını dile getirdiler.

 

ESKİ DÖNEMLERDEN DAHA ŞEFFAF OLMALARI LAZIM

Akdeniz ilçemizde Dem Partili başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan’ın zaferiyle birlikte, şimdi yeni başkanlarımızın önünde ciddi bir sorumluluk var. Ancak, bu sorumluluğun altından kalkmanın yolu geçmişten dersler çıkarmaktan ve açık yüreklilikle gerçekleri görmekten geçiyor. Her zamankinden daha fazla şeffaf olunması şart.


İŞLERİ ZOR

Yeni başkanların önlerindeki en büyük engellerden biri, Akdeniz Belediyesi’nin 800 milyon TL’lik borcu olarak karşımıza çıkıyor. Bu borç, sadece bir sayıdan ibaret değil, aynı zamanda Akdeniz’in geleceğini de etkileyecek önemli bir mesele. Peki, bu borcu nasıl çözecekler? Tabi borç çözülürken belediyenin hizmetlerinin aksamaması gerek.

 

AKDENİZ’DE YAŞAYAN HER BİR VATANDAŞ 3062 TL BORÇLU…

Açıklamalarında, Akdeniz Belediyesi’nin 800 milyon TL’lik bir borcu bulunuyor dediler. Bu borcun akdeniz ilçesinin 2023 nüfus sayımına göre nüfusu  260.879 kişi ve 800 milyon TL’lik borcu 260.879 kişiye eşit şekilde bölünmesiyle her bir vatandaşımıza düşen miktar yaklaşık 3062 TL oluyor. Ancak, burada sormamız gereken önemli bir soru var: Eski yönetimin yaptığı hatalar ve har vurup harman savurduklarıyla ilgili fatura kime kesilecek?

 

SON SÖZ
Akdeniz’in geleceği sizin ellerinizde. Umuyorum ki, bu yeni dönemde Akdeniz ilçemiz daha aydınlık ve adil bir geleceğe doğru ilerler.

Saygılarımla,
Derşah Nar
Mersin Yerel Haber

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER