Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

MERSİN TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sokak hayvanlarının yaşatılması için hazırlanan ‘Yaşamı sahiplen, destek Büyükşehir’den’ kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
“Biz herkesin belediyesiyiz” Diyerek sözlerine başlayan Seçer, kendinden emin, inandırıcı, birleştirici, güven verici açıklamalarıyla Türkiye’ye model olacak bir süreci başlattı.
Kısırlaştırma, mama desteği, barınakları çoğaltma, güçlendirme ve iyileştirme çalışmalarının yanında sahiplenme önerisi, veteriner hekimleriyle işbirliği konularına da açıklık getirdi.
Demek ki, uyutmadan da önlem alınabiliyormuş.
Seçer, Mersinli tüm vatandaşlara çağrı yaparak konumu müsait olanların hayvan sevgisini göstermesini de istedi.
Yine ön açıcı, kapsayıcı, öncülük yapıcı yaklaşımlarıyla Can dostların nasıl korunabileceğini, toplumla uyumlu hale getirilebileceğini yapacakları çalışmalarla anlattı Başkan Seçer.
Başkan Seçer, ‘Sokak Hayvanları Yasası’ karşısında yaşamı sahiplenmek ve sokak hayvanlarını yaşatmak için Büyükşehir olarak uzun süredir bir çalışma gerçekleştirdiklerini aktardı. Yapılan çalışmaların kentin tüm paydaşlarıyla birlikte yürütülmesinin hayvanların yaşatılması için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Burada temel konu; toplumun tüm kesimlerini bu çalışmaya dâhil etmek. Ben Mersin’de hayvan düşmanı hemşehrim olduğunu düşünmüyorum ama, bunun yanında talihsiz bazı saldırılar sonucu zarar görmüş insanların olduğunu da biliyoruz. Yapacağımız çalışmalarla toplumun her kesimini memnun edecek bir sonuç ortaya çıkarmamız lazım” dedi.
Mersin’deki her canlının yaşam hakkına saygı duyduklarına vurgu yapan Seçer, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ya da şahsım Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman şunu zikrediyoruz; ‘Biz herkesin Belediyesiyiz. Biz her canlının Belediye Başkanıyız’ diyoruz. Onun için kışın kara zemheride, kar altında, Torosların eteklerinde mahsur ve yemsiz kalan yaban hayvanlarına götürüp yem bırakıyoruz. Biz herkese, toplumun her kesimine saygılıyız. Herkesi kucaklama zorunluluğumuz var” diye konuştu.
Yapılan çalışmaları bir bir anlattı.
Seçer, şu anda Mersin il sınırları içerisinde kısırlaştırılmış köpek sayısının yaklaşık olarak 16-17 bin civarında olduğunu belirtti. Mersin il sınırları içerisinde de 4-5 bin civarında kısırlaştırılmamış, küpeli olmayan sokak hayvanları olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Seçer, “Toplamda yaklaşık 20-22 bin arası sokak köpeğimiz var ama bunun 16-17 bini kısırlaştırılmış ve kayıt altına alınmış. Bu önemli bir rakamdır, bu değerli bir çalışmanın ürünüdür. Mersin Büyükşehir Belediyesi son 10 yılda bu anlamda çok verimli çalışmalar yapmıştır” ifadelerini kullandı.
Başkan Seçer nasıl ki, yaptığı hizmetlerle tüm vatandaşların ilgi, sevgi ve saygısını kazandıysa, can dostlara karşı olan duyarlılığından dolay, bu işinde üstesinden gelecek ve Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışmayı başlatacaktır.
Bunu yapabilecek koca yüreği, sevgisi ve güçlü iradesi var Vahap Seçer’in…
Öncelikle belediye olarak sokaklarda yaşayan, küpesi olmayan köpekleri toplayarak, bakım evlerinde kısırlaştırma işlemleri yapacaklarını ve Bakanlık veri tabanına kaydedeceklerini de söyleyen Seçer, “Böylece sahipsiz tüm köpekleri kısırlaştırarak, sokaklarda yaşayan köpek sayısını asgari seviyeye düşüreceğiz” diyor. İnanarak, heyecanlanarak ve içindeki sevgiyi yansıtarak diyor.
Büyükşehir sahiplendirme merkezleri kuruyor. Artık Belediye ile çok rahat iletişime geçip hayvanları yaşatma çabasına herkes ortak olabilecek.

Konuşmasında sahiplendirmenin dijital platformlarda da olacağına dikkat çeken Başkan Seçer, ‘sahiplen.mersin.bel.tr’ sayfasını adres gösterdi. Sayfanın tanıtımına çok önem verdiklerine değinen Başkan Seçer, “Geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Yerel ve ulusal gönüllülerle iş birliği yapıyoruz. Bu sayfaya giren yurttaşlarımız sahiplenecekleri can dostlarımızın fotoğraflarını ve özelliklerini görecekler. Hangi ırka mensup olduklarını, hangi renk olduklarını, kilosunu, boyunu öğrenerek oradan sahiplenecekleri dostları tercih etme imkânları olacak” ifadelerine yer verdi.
Mersin’de bulunan bütün kurum ve kuruluşlara seslenen Seçer, “Mersin’de bulunan tüm kurum ve kuruluşlar can dostlarımızı sahiplensinler. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak an itibariyle tüm kurumlarımızın, iştiraklerimizin, tesislerimizin her birine en az 1 can dost sahiplenme kararını şu andan itibaren alıyorum ve bu isteğimi arkadaşlarıma buradan ulaştırıyorum” müjdesini vererek, bütün kurum ve kuruluşların bu konuda hassas olması gerektiğinin çağrısı yaptı.
Kampanyanın sihirli cümlesi; ‘Birlikte olalım, yardımlaşalım’ ”Başka da yolu yok. Herkes bu insani görevini yerine getirmeli.
Ayrıca, barınaktan sahiplenilen can dostlarının tedavisine veteriner hekimler odasıyla anlaşma yapılmış. Onlarda her tedavide, kısırlaştırmada yüzde 25 indirim yapacaklar.
Sahiplenilmeyen can dostlara her detayı düşünülmüş ‘yaşam alanları’ oluşturulduğu vurgulanıyor. Çok umut verici açıklamalar ve çalışmalar.
Kampanya kapsamında gönüllülere de çağrıda bulunan Başkan Seçer, “Bir diğer konu da, can dostları sahiplenmek isteyen ama uygun ortamı olmayan yurttaşlarımızı ilgilendiriyor. ‘Ben de katkı yapmak istiyorum’ diyorsunuz. Bizim doğal yaşam alanlarında yaşayan can dostlara yapacağınız katkıyla siz de işin içerisinde olabilirsiniz. ‘www. birizberaberiz. org’ web sayfamız üzerinden kulübe, kuru mama, kısırlaştırma desteği konusunda nakdi bağışları yapabilirsiniz. Bu çalışmaya gönüllü olarak katkı sunmak isteyen herkes için bir alan açtık. Bir enstrüman ortaya koyduk. İster sahiplenebilir, ister nakdi, ister yemek artığı sağlayarak katkı yapabilirsiniz. Çok alan var” ifadelerini kullandı.
Seçer ‘den Mersinlilere çağrı; “Amacımız onları öldürmek değil, yaşatmak olsun” Söylemi işin anahtarı. Herkes sorumluluk almalı.
Vicdan adına, can dostlar adına, sevgi ve merhamet adına…
Herkes merhamet ve sevgisiyle öne çıkarsa, her şey yoluna girer.
Olması gereken de bu değil mi zaten?
Vatandaşlarda; Başkan Vahap Seçer her konuda olduğu gibi, can dostlar konusunda da olması gerekeni yapacağından emin.
Bizde inanıyoruz ve şunu da ekliyoruz. Hep beraber…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir