Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

MERSİN’İN GÜNDEMİ – Derşah NAR

Mersin Türkiye’nin gündemindeki yerini koruyor.

Yeni bir havalimanı, yeni konteyner Limanı, Çeşmeli Taşucu otoban bağlantısı, Pamukluk barajı ve içme suyu, hızlı tren…

Bu yatırımların tamamlanması durumunda Mersin her sektörün çekim merkezi olacak.

Havalimanı sonunda açıldı ve Mersin artık deniz, kara, demir yollarından sonra hava yoluna da kavuştu. Adeta bir “Lojistik Şehri “ konumuna geliyor Mersin.

Kargo havalimanıyla birlikte tarıma dayalı sanayi gelişecek ve Mersin bütün dikkatleri üzerine çekmeye devam edecek.

Yeni ana konteyner limanı için, hükümet yetkilileri açık ve net konuşmaya başladılar. Hem Mersin’e hem de Adana’ya liman yapılacak deniliyor.

İşin aslı; Mersin konteyner limanı olarak planlanırken, Adana limanı ise enerji ihtisas limanı olarak tasarlanmış olabilir.

Her iki ilimizde geçmiş dönemlerde çok ihmal edildi. Adana’da Aytaç Durak ve Hüseyin Sözlü dönemi, Mersin’de ise Burhanettin Kocamaz dönemi adeta zamanın boşa harcanması olarak değerlendiriliyor. Birde hükümetin geciktirilen yatırımları eklenince iş daha da kötüye gitti.

Özellikle Kocamaz dönemi Mersin’e çok şey kaybettirdi. Kocamaz milletvekili olmasına rağmen, Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanı olarak gösterilen Vahap Seçer kompleksinden kendini kurtaramadı. Çok laf etmesine, algı yaratmasına rağmen vatandaş gereken cevabı sandıkta verdi. Şimdilerde varlığıyla yokluğu hissedilmeyen bir konumda. Havaalanı açılışına davet edilmemesi, kendisinin de işin içinde emeğinin olduğunu ileri sürmesinin Mersin’de hiçbir karşılığı olmadı.

Hele Akdeniz İlçesinde kendi partilileri tarafından saf dışı edilen Mustafa Gültak ise vatandaşın sinir uçlarıyla oynuyor. O da içi boş söylemlerle kendini arada bir hatırlatıyor.

İşin aslını ve şu tarafını gömüyorlar ya da görmek istemiyorlar;

Vahap Seçer Mersin’i bir demokrasi şehri konumuna taşıdı. Ayrım yapmadı, her köşeye hizmeti eşit götürmeye çalıştı. Mersin’i adeta yeniden yarattı. Halkın teveccühü de Başkan Seçer’den yana oldu.

Çeşmeli Taşucu otobanı devam ediyor. Zamanında tamamlanması durumunda, Mersin’in batı yakası da büyük bir değişim yaşayacak. Turizmde, tarımda, ticarette daha hızlı iyileştirmeler olacak.

Karayolu için talihsizlik devam ediyor. Mersin Tarsus yolu bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı Mersin’e yakışmıyor. Düzensiz, çarpık, bakımsız bir yol konumunda. Her şehrin girişi Karayolları tarafından yapıldı, bir tek Mersin ihmal edildi. Zamanın Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost bu konuda hazırlanan projeyi tüm STK’lara göstermiş ve yapımı için büyük gayret göstermişti. Ne var ki, bu ihmal devam ediyor. Mersin halkı bir an önce D- 400 Karayolunun ihale edilmesini ve başlatılmasını bekliyor. Ayrıca Mezarlık kuzey kavşağı eksikliklerine rağmen tamamlandı, ihalenin geri kalan % 50’lik kısmı olan mezarlık alt kavşağı hala tamamlanamadı. İhale dosyası açık olmasına rağmen ödenek aktarılmayarak geciktirilmesi Mersinlileri çileden çıkarıyor.

Hızlı tren yine önemli projelerden biri. Hızla devam ediyor. Bittiğinde Mersin başta da belirttiğim gibi adeta bir “ Lojistik Şehri “ konumuna gelecek.

Bu gelişmeler olurken, Mersin STK’ları ve siyasileri daha itinalı ve dirayetli davranmalıdır. Mersin Lobisinde güç birliği yapmalıdır. AK Parti’den Ali Kıratlı, CHP’den Gülcan Kış, Deva Partisinden M.Emin Ekmen bu güç birliğine öncülük etmelidir.

Şehrin Başarılı Belediye Başkanı Vahap Seçer hizmet alanında desteklenmeli ve hükümet tarafından engelleniyor algısı ve olgusu giderilmelidir. Belediyelere karşı alınan her türlü kararlar vatandaş tarafından dikkatlice takip ediliyor. Engellemeleri de benimsemiyor ve tepkisini dillendiriyor.

Gelelim Pamukluk barajına.

İsale hattını DSİ, arıtmayı ise Büyükşehir yapacak. Protokol böyle yapılmış.

Ne var ki; DSİ’nin 2024 Yılında 3 milyar 200 milyonluk isale hattı ihalesine 150 milyon ödenek ayrılırken, 2025 yılına ise ödenek hiç ayrılmamış. Ayrıca Büyükşehir arıtma tesisleri için, yurtdışı hibe desteği bulmasına rağmen bakanlığın sümen altında bekletilmesi, Mersin’e olan ilgisizliğin açık ifadesi değil mi?

Peki, Mersin için hayati önemde olan ve büyük ödeneklerle tamamlanan Pamukluk barajı niye yapıldı. Bu ödeneksizlikle 20 yıl beklemeyiz inşallah.

Evet, güç birliğine ihtiyaç var. Başkan Vahap Seçer Havalimanı açılışı için Cumhurbaşkanına ve hükümete teşekkür ederek, geri kalan yatırımlarında desteklenmesi ve hizmetlerinin aksatılmamasını istemiş. Bu yapılan engellemeler ve haksızlıklar karşısında kendisini zor tutuyordur. Seçer sabırlı ve dirayetli bir başkan olarak, gerektiğinde Mersin’in yatırımlarının önündeki engelleri Türkiye kamuoyuna taşıyabilecek bir iradeye de sahip. Cumhurbaşkanımıza da bu düşüncelerini ifade etmiş.

Çok ta iyi etmiş. Mersin hizmet bekliyor. Bürokrasinin ara sokaklarında kaybolmak istemiyor.

Mersin’in milletvekilleri ve STK’ları size çok iş düşüyor ve vatandaş gibi bizlerde sizleri takip ediyoruz.

Mersin her konuda önceliğimiz olmalıdır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir