Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

Mezitli’de Neler Oluyor – 2 Derşah NAR Yazdı…

Yazıma Mezitli ilçesini bilmeyenler için biraz anlatarak başlamak istiyorum

Mezitli’nin Tarihi ve Demografik Gelişimi

Mezitli, Mersin’in bir ilçesi olarak önemli bir tarih ve kültürel mirasa sahiptir. İlk yerleşimlerin Neolitik döneme kadar uzandığı bilinen Mezitli, zaman içerisinde farklı medeniyetlerin etkisi altında kalmıştır. Antik dönemde Soli Pompeipolis adıyla bilinen Mezitli, Romalılar ve Bizanslılar döneminde de önemli bir yerleşim merkezi olmuştur.

İlçe Olma Süreci ve Belediyeler

Mezitli, 1980’lere kadar Mersin’in bir mahallesi olarak varlığını sürdürdü. 1987 yılında ilçe statüsüne kavuşarak bağımsız bir belediye oldu. O tarihten bu yana çeşitli siyasi partilerin ve belediye başkanlarının yönetimi altında bulunmuştur:

 

Geçtiğimiz günlerde önceki dönem Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TV Kent ekranlarında ve Kent Radyo ortak yayınında, başarılı program yapımcısı ve sunucu Bergüzar Şenay’ın hazırlayıp sunduğu “Tarafsız Sorular” programına konuk oldu. Bergüzar Şenay, önceki dönem tüm belediye başkanlarını ve il başkanlarını arayarak seçimi değerlendirmelerini istedi. Ancak, Bergüzar Hanım’ın nazik davetini reddeden ya da ulaşılamayan, konuşmak istemeyen başkanlar da oldu. Bunlar arasında önceki dönem Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve önceki dönem Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz gibi isimler vardı. Ancak, önceki dönem Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan programa katılmayı kabul etti ve stüdyomuza gelerek açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamaların ardından sayısız telefon aldık. Bunların kim olduğu ile ilgili bilgi sahibi değiliz, ancak Mezitli’de bir şeylerin ters gittiğini anlamış olduk. Program sonrası aldığımız telefonların bazılarında, Bergüzar Hanım’ın sosyal medya paylaşımları ile tehdit edildiği belirtiliyordu. Bunları elbette dikkate almadık; biz işimizi yapıyoruz.

Birkaç gün sonra Mezitli’den telefonlar almaya devam ettik ve “İnanmıyorsanız gelin, görün” dediler. Biz de ekip olarak gittik. Mezitli Tandır Evi’ni çalıştıran emekçi kadınlar vardı; bizzat ben onlarla röportaj yaptım. Ardından da o mahallede bulunan insanlarla konuştum. Yeni seçilen başkanın tandır evini mühürlediğini ve bu işlem öncesi uyarıyı hemen 31 Mart yerel seçimlerinin ertesi günü yaptıklarını söylediler. Kadınlar mahkemeye gitmişler ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almış. Mahkeme kararına rağmen, kadınlar tedirgin olduklarını dile getirdiler.

Bugün ise tandır evi çevresinde ilginç görüntüler oluşmuş. Mezitli sakinlerinin göndermiş olduğu resimlerde, tandır evi etrafında çöp konteynerlerinin dizildiği görülüyor. Halkın hijyenik bir şekilde ürün tüketeceği bölgeye, üstelik yakında yerleşim yeri olmamasına rağmen, kim neden bu çöp konteynerlarını oraya koydu?

Biz yanlış bir şey mi yaptık? Eğer yapmış olduğumuz bu röportaj sonrası bu kadınlara veya işlerine zarar gelecekse bu konu bizi üzer.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER