Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

Okul Öncesi Eğitim Ücretleri – Derşah NAR Yazdı

Geçtiğimiz yıl, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “okul öncesi eğitim ile ilgili valilikler tarafından komisyonlar marifetiyle belirlenen ücretler vardı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz” dedi.

Dün dündü, bugün bugün mü? Çünkü bu ücretleri almaya devam ediyorlar.

Ekonomik şartların günden güne zorlaştığı ülkemizde, iğneden ipliğe hayatın her alanında uygulanan ve ardı arkası gelmeden arttırılan vergi kalemleri bir tarafta, ev kiralarından gıdaya, giyimden elektroniğe enflasyon göstergesi adı altında uygulanan zam tarifeleri ortada dururken, çocuklarını okula kaydetmek isteyen anne ve babalardan aidat adı altında ücret alınmaya devam ediliyor.

Bakan Özer, “Türkiye’de okul öncesi eğitimle ilgili Valilik tarafından komisyonlar marifetiyle belirlenen ücretler var. 50 TL, 100 TL; tam gün eğitim yapan kreşlerde 400 TL, 500 TL ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine dayalı olarak bu ücretler tahakkuk ettiriliyordu. 2023-2024 eğitim öğretim yılıyla birlikte bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz. Türkiye’nin hiçbir noktasında, Ordu’da, Hatay’da, Malatya’da, Cizre’de, Silopi’de, Kars’ta; Türkiye’nin neresinde olursa olsun, ister tam gün eğitim yapsın isterse yarım gün eğitim yapsın, hiçbir ad altında (abla, yemek, taşıma, başka ne ad olursa olsun) bu adlar altında okul öncesi eğitimlerden kesinlikle ücret alınmayacaktır. Böylece bizler, evlatlarımızla ilgili çok önemli bir işi de okul öncesi eğitimle ilgili devrim gibi yapılan gelişmeleri de çok sağlam bir zeminde sürdürebilirliğini sağlamış olacağız.” demişti fakat okullardan ücretler alınmaya devam ediliyor.

Sadece bununla kalmıyorlar!

Okul öncesi eğitim için birçok okul bu ücretleri yıllık peşin olarak alıyor. Geçtiğimiz yıllardan da hatırladığımız gibi, okullardan sık sık temizlik ürünleri, hijyen ürünleri isteniyordu. Şartların böyle olduğu durumda, çocuklar okul öncesi eğitimini bile alamazken nasıl olacak da aileler çocuk okutacaklar?

Vergilerini düzenli ödeyen vatandaşlar, çocuklarını okula yazdıracaklarında eğitim ücretli olduğunu gördüklerinde hayal kırıklığına uğruyor. Bu kötü duruma Milli Eğitim el atması gerekiyor. Ücretsiz eğitim, her Türk vatandaşının hakkıdır. Sıkboğaz geçinen vatandaşlar, eğitimde fırsat eşitliği beklemektedir. Sadece maddi geliri iyi olan aileler değil, her türlü vatandaş çocuğunu okula rahat gönderebilmeli.

Eğitim Ücretsiz Olmalı

DERŞAH NAR YAZDI…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir