Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

BAŞKANLAR ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRMELİ… Derşah NAR Yazdı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer için bir şey demeye gerek yok.

Geçen 5 yıllık süre içinde rüştünü ispatlamış bir başkan.

Erken kalkar, zamanı iyi değerlendirir, her çalışmasını planlı programlı yapar.

Başkan Seçer, Mersin’in her noktasına gitmiş ve sorunları yerinde görerek tespit etmiş ve buna göre ayrımcılık yapmadan hizmet üretiyor.

Herkes memnun. Memnuniyetle hizmetlerini sergilendiğinden kendisi de çok emin.

Kadrolarının arasında işe yaramayan, ihanet içinde olabilecek, yediği çanağa eden tiplerde olabilir! Ya da çok güvendiği dağlara karlarda yağabilir. Ama ne yaptığını bilen, sabırlı, liyakatli ve başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanının Mersin’e kattığı değerden dolayı aldığı sevgi ve saygıyı hak ettiğini düşünüyorum. Yeri ve zamanı geldiğinde kendisine ayak uyduramayanları da ayıklamasını bilen bir başkandır Vahap Seçer.

Gelelim İlçe Belediye Başkanlarına…

En çok gündemde tutulan 3 İlçe belediyesi var. Akdeniz, Toroslar ve Tarsus…

Bu 3 belediye başkanları değişti.

İlk açıklamaları geçmiş dönem başkanların bıraktığı borçlar oldu.

Elbette belediyelerde borçlanma olur. İş yapılacaksa paraya da ihtiyaç var. Belediyelerin olanakları belli. Her belediye bu konuda muzdarip. Ne var ki, bu 3 belediye ’ye baktığımızda elle tutulur gözle görülür bir hizmet olmamasına rağmen, bu kadar borçlanmayı nasıl yaptılar diye sormadan edemiyoruz.

Çarşaf halinde afişe edildiler. Kimse de yadırgamadı. Çünkü aynası iştir kişinin. Çalışmayan başkan elbette halkın sevgisini alamaz. Vatandaşlar, hizmet görmedikleri için eski başkanları ellerinin tersiyle bir kenara ittiler.

Hele birde asılan afişlere tepki olarak savunmaya geçmeleri onları daha da aşağılara çekti.

Özellikle hükümet desteğine ve gelirleri iyi olmasına rağmen Akdeniz Belediyesinde Gültak’ın kendini savunmaya alması çok komik geldi. Birde geçmişten borç devr aldığını ileri sürüyor. Aslında her konuşması hükümeti zora sokuyor. Kayyım dönemini eleştirmesi daha da vahim.

İnsan biraz çekinir ve sessiz kalır. İş yapamadım, partimle uyumlu çalışamadım, bir grubun menfaatini kollayarak kendi seçmenimi düşünemedim diyebilirdi! Ama bunu yapmadı.

Hizmetlerimi görmüyorlar diye ortaya çıkmanın dayanılmaz hafifliğiyle, tam bir Mustafa Gültak klasiği! Laf kalabalığıyla basit savunma taktiği.

AK Parti mutlaka bunun hesabını soracaktır diye düşünüyorum. Akdeniz gibi stratejik bir İlçeyi kazanmış bir partinin, bu gücü heba eden Başkan’dan hesap sorması beklenir elbette.

Yeni seçilen Hoşyar Sarıyıldız ise, hiç vakit geçirmeden herkesin güvenini kazanmaya bakmalıdır. Yol yürürken bu ülkenin kutsallarına, değerlerine gölge düşürecek, yok sayacak uygulama ve girişimlerden uzak durmalıdır.

Akdeniz Belediye Başkanı Sarıyıldız, sampatik tavırları, hoşgörülü imajı, genç ve eğitimli oluşu halk arasında olumlu karşılığı yakalamış durumda. Bu olumlu imajı hizmetlerle sürdürmesi Mersin açısından çok önemli. Gültak gitti ve bıraktığı olumsuz izlenim üzerinde yapılacak her olumlu hizmet takdir toplayacaktır.

Kul hakkını yiyen hiç kimsenin iflah olmadığı yaşananlarla görülmüştür. Bakalım kimler bu hakkın altında ezilecek ve görülmeyen, belalarla karşılaşacak!

Torosları anlatmakla bitiremeyiz. Klasikleşmiş tanımıyla tam bir enkaz. Bankamatikçiler, gruplaşmalar, iş bilmezler, rantçılar, kumpasçılar kervanı!

Toroslar en şansız İlçe. Hamit Tuna bile bu kadar övgü almasına rağmen, parkların dışında iyi bir planlamayla Toroslara değer katamadı.

Adsız Afşin ise tam bir fiyasko. Arsa satmaktan, laf üretmekten başka hiçbir şey yapamadı. Her şey ortada. Yazmaya bile değmez.

Yeni Başkan Abdurrahman Yıldız aslında çok şanslı. 30 yıllık başarısız bir belediyecilik ardından her yapacağı hizmet gözle görülür. Halkın konforunu arttıran iyileştirmeler halkın dikkatini çeker. Başkan Yıldız’ında geçmiş takıntılarından kendisini arındırarak hizmet odaklı, halkı anlayan, işe odaklanan bir yaklaşım içinde olması bekleniyor.

Başarabilir mi? Dürüstlüğünü, çalışkanlığını, altına girdiği misyon ve görevin anlam ve değerini bilir ve hizmet üretmeye başlarsa niye olmasın.

Tarsus ise tam bir kapalı kutu gibi. Haluk Bozdoğan unutuldu bile. Tarsus’un üzerindeki ağır psikolojik hava dağılmaya başladı. Laf dinlemedi, hizmet yapmadı, ayrı durmayı tercih etti ve geldiği gibi gitti. Şimdi ne hatalar yaptığını anlamıştır artık. Uyumlu çalışamamanın nelere mal olduğunu görmüş olmalı. Tabi ki, kendisine geldiyse!

Ali Boltaç Başkan için başarılı olacak diyenler daha ağırlıkta. Ama seçim öncesi kendisine destek olduğu ileri sürülen eski dinazor siyasetçilerin etkisinde kalırsa, iç tartışmalara kapılırsa, kadro kurmakta zorlanırsa, mafyavari davrananları yakınında tutarsa, o da boşa kürek sallamış olur.

Ayrıca, mevcut ilçe başkanlarının tek şansı, başlarını önlerine alarak derin bir düşünceye yoğunlaşmaları ve Büyükşehir’in desteğini de arkalarına alarak doğru bir yol haritası çizmeleridir.

Aksi durumda mahcup olabilirler…

Derşah NAR Yazdı…

25-05-2024

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER