Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

SOYDAN MERSİN’DE YAŞAMIYOR MU?

Önceki akşam bir TV kanalında Mersin Büyükşehir Belediyesi Cumhur adayı Serdar Soydan’ı izliyordum.

Mersin adına çok üzüldüğümü söyleyebilirim…

Büyükşehir Belediyesine başkan olabilmek için aday olan bir siyasetçinin, biraz daha kentin sorunlarına vakıf olmasını beklerdim.

Gerçekten hayal kırıklığına uğradığımı ifade etmeliyim.

Baştan sona kadar yanlış bilgi aktarımı, derinliği ve altyapısı olmayan cevaplar ve inandırıcı olmayan söylemlerle Serdar Soydan’ın başarılı siyasetçi Vahap Seçer’e rakip olamayacağı hissi uyandırdı bende.

Özellikle ve dikkatli izledim. Ola ki bir vizyon sergiler ve bizde etkilenir, belki de oyumuzu gönül rahatlığıyla verebiliriz diye düşünmüştüm.

Baştan sona kadar hayal kırıklığı…

Ulaşımda Mersin için master planı hazırlayacağını söylüyor.

Oysaki Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Master planını tamamlamış ve açtığı yeni bulvar, cadde, battı çıktılar, bisiklet yolları ile Kent trafiğini rahatlatmaya çalışıyor 5 yıldır bu alanda ciddi bir yol aldı. Soydan, Master planı yapacağım diyor. Acaba hazırlanan master planından haberi yok mu?

Soydan’ın bahsettiği ve battı çıktı dediği katlı kavşakları, MBB Başkanı Vahap Seçer 90 gün, 86 gün ve 80 günde tamamlayarak Türkiye’deki uygulamalarda rekor kırmıştı. Yine Kocamaz’ın yarım bıraktığı Anıt parkın sorunlarını gidererek kısa sürede hizmete sunmuştu. Soydan, teknolojinin geliştiğini ve bu katlı kavşakları 60 günde yapacağını söylüyor. Önemli bir TV kanalında takıldığı konuya bakın.

Kendi projelerini açıklayacağı yerde, yapılan işlerin günlerine takılmış.

İçme suyu için Türkiye’nin en pahalı ikinci şehri olduğunu söylüyor. Edindiğimiz bilgilere göre, hesaplamalarda ve alınan kayıtlardan pek bu konuda da sağlıklı bilgiye sahip olmadığı görülüyor. Bu su konusunu mecliste çok dinledik. yetkililer ise MESKİ’nin bir tek gelir kaynağı su parasıdır diyor. Su gelirleriyle yatırım yapabiliyor. Su parasının büyükşehirler arasında 5. Sırada olmasının nedeni, suyun Tarsus Berdan barajından elektrik enerjisiyle pompalanarak Mersin’e getirilmesidir. Ortalama olarak her ay 100 milyon TL elektrik ödemesi yapılıyor diyorlar.

Ayrıca programcı soruyor bu pahalı olan suyu nasıl ucuzlatacaksınız diye. Soydan cevap veriyor. Pamukluk barajını tamamlayarak suyu cazibeyle getireceğiz ve elektrik parası ödemeyeceğimiz için suyu ucuzlatacağız diyor.

Neresinden bakarsanız elinde kalıyor Sayın Soydan’ın.

Aslında biraz daha dersine çalışmalı ve söylediği ve ileri sürdüğü bilgilerin doğruluğuna önce kendisi inanmalı.

Yoksa kamuoyunda etkisiz olarak değerlendirilen Soydan’ın, daha da itibar kaybedebileceği dillendiriliyor.

Peki İşin aslı nedir? işin aslı ise şöyle;

Pamukluk barajı tamamlanmış durumda. DSİ ve Büyükşehir yetkililerinin bakanlık düzeyinde görüşmeleri tamamlanmış ve ihale süreçleri başlamıştır.

DSİ Pamukluk barajından içme ve kullanma suyu için isale hatlarını döşeyecek. Büyükşehir ise, arıtmayı yapacak.  Mersin’in 50 yıl su ihtiyacını karşılayacak Pamukluk barajı yüksek seviyede olmasından dolayı elektrik sarfiyatı olmadan cazibeyle hem sulama hem de içme suyu Mersin’e akıtılmaya başlanacak.

Yani Serdar Soydan’ın dediği gibi değil, süreç tamamlanmış durumda.

Serdar Soydan’ın ya bu protokolden haberi yok. Ya da bilerek siyaset yapmaya çalışıyor.

Konuyu defalarca Mecliste gündeme getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bakanlık düzeyindeki girişimleri sonunda bu sorunu çözmüş ve ihale süreci başlatılmıştı diye söylemişti.

Anlaşılan Serdar Soydan konuları çok gerilerden takip ediyor.

Sokak hayvanları ile ilgili soruya da bilimle sorunu çözeceğini ve kısırlaştırma gibi önlemleri söylüyor.

Bu konuda hayvan barınağının genişletildiği, yeni barınağın Bozyazı’da faaliyete geçtiğini herkes biliyor. Hem teknolojiyle hem de duygu yüklü insani bakışla, yüzlerce noktada besleme noktalarının oluşturulduğunu da duyuyor ve haberlerden sürekli bilgilerini alıyoruz.

Anlaşılan Soydan bu konuda da sağlıklı bilgiye sahip değil.

Hele tarım konusunda belki de hiç konuyu açmaması daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu konuda Mersin genelinde mevcut belediye başkanı Vahap Seçer’in yapmış olduğu hizmetleri saymakla bitiremez diye düşünüyorum.

Yem, fidan, gübre, hayvan, tohum, kolaylaştırıcı makineler vs. gibi hizmetleri sıralarsak biz de yazıyı bitiremeyiz neyse devam edelim.

Serdar Soydan’ı dinlerken, Vahap Seçer farkını anlayabiliyoruz diyebilirim.

40 yıllık ticari hayat, 2 dönem milletvekilliği, 1 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve siyasetin içinde edindiği deneyimler ışığında elbette bu kadar fark olmalı demek geliyor içimden.

Serdar Soydan’ın söylemlerine baktığımızda sanki hiç Mersin’de yaşamamış gibi geliyor insana. Hizmetlerden bu kadar uzak olamaz. Her gün gidip geldiği yolları, bulvarları, sahil parkını, MESKİ’nin altyapı çalışmalarını, sosyal hizmetleri, öğrencilere desteği görmemesi mümkün değil.

Sayın Devlet Bahçeli’de ilk mitingini Mersin’de yapmıştı.

Ne demişti miting konuşmasında. Büyükşehir Belediyesinin sahildeki restoran ve kafeleri yandaşlarına peşkeş çektiğini ileri sürmüştü.

Oysaki Mersin Büyükşehir Belediyesi kendisine ait olan ve yeni yapılan hiçbir kafe ve restoranı bir başkasına vermemiş ve kendisi işletmeciliğini yaparak halka en iyi hizmeti sunmaya başlamıştı ve bunu her ortamda dile getirmişlerdi.

Bölgede yaptığım röportajlarda vatandaşın en çok faydalandığı ve memnuniyetini bildirdiği konulardan biride buydu.

Olayı tersinden okumanın insana ne kazandırdığını bilemiyoruz tabi.

DERŞAH NAR
16-02-2024

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER