Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mersin Yerel Haber

BÜYÜKŞEHİR’DE EKSİ VE ARTILAR…

Büyükşehir Belediyesi için yazılıp çizilecek çok şey var.

Ama biz öncelikle olumlu gelişmeleri ve hizmetleri anlatırken, bunun yanında olumsuz giden hizmetlerin aksadığı yerleri de kamuoyuyla paylaşmak durumundayız.

Bunu Mersin için, toplumun doğru bilgilendirilmesi için bir gazeteci, programcı olarak yapmak durumundayız.

Öncelikle Büyükşehir bisiklet yollarıyla başlatmış olduğu çalışma çok iyi. Ancak uygulamada birçok eksiklikler var. Koruma bantları bazı bölgelerde yüksek, geçişlerde sıkıntı var. Yollar daraldı, hastahane, Silifke ve istiklal caddelerinde Parkomat uygulaması tekrar başlatılmalıydı. Viranşehir sahil bandında kaldırım sahile kaydırılarak yollar daha geniş tutulabilirdi.

Yine sabahları trafiğin yoğunlaştığı saatlerde yol kenarlarındaki ağaç budama, ortadaki bitki düzenleme işlerinin trafiğin hafiflediği saatlerde yapılmaması trafiği büyük ölçüde aksatıyor.

Başkan Seçer’ in çok çalışmasına rağmen, bazı daire başkanlarının aynı tempoya ayak uyduramadıklarını görüyoruz. Sahada pek görünmüyorlar, halkla ilişkileri zayıf.

Kentsel dönüşümde çöküntü halindeki mahallelerin planlaması yapılabilirdi. İlçe belediyelerinin yapacağı bir iş değil. Zaten ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Akdeniz’de gecikiyor, Yenişehir ise yerinde sayıyor. Tarsus her zamanki gibi.

Trafik sinyalizasyonu iyi düzenlenmediği için kavşaklarda tıkanmalar ruh halimizi bozuyor. Alışık olmadığı için Mersinliler çileden çıkıyor. Akıllı kavşak uygulamaları çoğaltılmalı, sinyalizasyon araç yoğunluğu ve akışına göre düzenlenmeli.

Mersin’de çok iyi şeylerde oluyor.

Büyükşehir, beklenenin üzerinde performansı yüksek bir Başkanla yoluna devam ediyor. Çalışmaları hem TEKSİN uygulamasından takip ediyoruz. Hem de yaptığımız haberlerle.

Üniversiteli öğrenciler kendilerine sunulan ulaşım, kütüphane, ucuz yemek, çamaşırhane, yurt, dershane ve burs gibi hizmetlerden çok memnun.

Yaşlı bakım, emekli evleri, kent kart, halk kart, danışma merkezleri, festivaller, etkinlikler çok iyi hazırlanarak yapılıyor. Kültür ve Sosyal işler daireleri daha da kurumsallaşmış gibi işlerini iyi yapıyorlar.

AK Parti hükümeti yaptığı yollarla övünürken, Başkan Seçer’ de Mersin’in yollarını Avrupa standartlarının üzerine çıkarmakla övünmesi lazım. Herkes memnun ve yapılan çalışmaları takdirle karşılıyor.

MESKİ her geçen gün kanalizasyon, arıtma ve içme suyu takibi ve iyileştirmeleriyle takdir topluyor.

Adnan menderesteki Kültür parkı adeta bir özgürlük meydanı gibi olmuş. Yaklaşık 9 km. uzunluğundaki bu parkta her türlü etkinlik yapılıyor. Kafelerdeki hizmetler ve parkın bakımı çok iyi. Bu kadar karamsarlık içinde kültür parkı mutluluk arenası olarak tanımlanabilir. Başkan Seçer ’in bu parkı çok dikkatlice takip ettiği biliniyor.

Kırsal kesimden çok iyi sesler geliyor. Yörüklerin Başkan Seçer ’in hizmetlerinden çok memnun oldukları biliniyor. Her İlçede yol, su, köprü, kültür merkezleri, kadın danışma evleri, lise ve üniversite hazırlık eğitim dershaneleri gibi hizmetler devam ediyor.

Çarşı merkezindeki yollar Mersin’in gülen yüzünü yarattı. Zafer çarşısının iyileştirilmesi, çürük binaların yıkılması için girişilen düzenlemelere karşı çıkanların niyetlerini, kişisel çıkarlarını çarşı esnafı da biliyor. Siyaseti hizmetin önüne koyma gayretleri de var. Ama kendini Mersin’e adamış Vahap Seçer doğru işleri hayata geçirmekte kararlı.

Yandaş Ulusal basın ve yereldeki ihaleci, para sevici, şantajcı basının tüm çarpıtma haberlerine rağmen, Mersin’de gerçekten güzel şeyler oluyor. Ben şimdiye kadar Başkan Seçer ’in şahsında yolsuzluk yaptığı, çalışmadığı gibi bir tek söz duymadım. Muhalif partilerde bile dürüstlüğü ve çalışkanlığı takdir topluyor.

Sabahları işe giden emekçilere ücretsiz çorba dağıtımı, 6 TL’ye 3 çeşit etli yemek, 7 merkezde kütüphane. Özellikle sahildeki Adres denilen kütüphane gezilmeye değer. Bu kütüphane dolup taşıyor. Sabahları kuyruk bile oluşuyor. Çok iyi düşünülmüş ve tasarlanmış.

Ulaşımda 300 yeni otobüsle yaş ortalaması 14 olan otobüslerin yaş ortalaması 2,5’a düşürülmüş. Bu ortalama Avrupa standartlarından daha iyi.

Çiftçilere tohum, bitki, gübre, fide desteği veriliyor. Hayvancılıkla uğraşan kırsal kesimdeki vatandaşlara keçi, koyun desteği üretime dayalı girişimciliği teşvik ediyor.

Tarsus’ta tüm caddeler yenileniyor. Başkan Seçer’i bir konuşmasında dinlemiştim. Tarsus’taki ana yolların altındaki tüm altyapı sorunlarını da çözdüklerini ifade ediyordu. Düşünün Telekom, doğalgaz, su, kanalizasyon vs. gibi hatlar alttan geçiyor ve hiç birisinin kaydı haritası bile yok. Neyin nereden geçtiği belli değil. İşte tüm bu problemleri de ortadan kaldıracak bir çalışma yapılıyor. Gerçekten Başkan Seçer hiçbir işini laf olsun diye yaptırmıyor. Her işi olması gerektiği gibi yapılmasını istiyor.

Elbette Büyükşehir’den memnun olmayanlar da var. Kim bunlar: İhale peşinde koşanlar, delege olamayanlar, para için haber yapan bazı gazete sahipleri, haksız kazanç sağlamaya çalışanlar, işten çıkarılanlar, işe giremeyenler, kıskananlar, siyasi rakipler. Eh bu kadarı da olacak. İşin doğası gereği, düşük seviyeli siyasetin yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz.

Mersin için elini taşın altına koyan ve görevini yapan herkes değerlidir.

Atatürk’ün dediği gibi; “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır” sözü çok önemli ve değerlidir.

DERŞAH NAR

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER