Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

İYİ PARTİ Mİ, CHP Mİ?

Türkiye de seçimler yeni bir denklem ve stratejiler üzerinde gelişmeye sahne oluyor.

Genel ve Yerel seçimlerde ittifak geliştiren CHP ve İYİ Parti kozlarını oynamaya başladı.

Siyasetin olmazsa olmazlarından biri de;  geliştirilen işbirliği ya da ittifaklarda kimin daha çok faydalanacağı üzerine kuruluyor.

Bunun istisnası, geçen seçimlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun iyi niyetiyle yeni bir süreç başlatmasına rağmen, hükümeti değiştirmek üzerine kurulu stratejilerinin istenildiği sonucu vermediğidir.

Altılı masaya verdiği tavizler, ılıman siyaset tarzı ve vaatler istenilen sonucu yaratamadı.

İyi Parti Genel Başkanının git gelleri, istikrarsız tutumu, sahada istenilen performansı gösterememesi ve kendi içindeki çatlak seslerin gürültüsü, iktidar değişiminin önündeki belirleyici engellerden biri oldu.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, 10 önemli Büyükşehir’i bize bırakın diyor. Rüya âleminden çıkamadılar daha. Değil 10 belediye İyi Partiye 1 büyükşehir bile verilmemeli.

Hak etmiyorlar ve öyle bir güçleri de yok.

İşte Mersin…

İyi Parti’den kim aday olacak.

Kocamaz mı? Kolu kanadı kırık kocamaz mı? Hala halkın vicdanında aklanmadığı dillendirilen kocamaz mı? Aç tavuk rüyasında darı görürmüş!

Yoksa Genel Başkan Akşener mi aday olacak. Nasıl olsa milletvekili de seçilmedi. Gelsin boynunun ölçüsünü görsün.

CHP ise bir an önce toparlanmalı ve kendine gelmeli. Görünen o ki; Büyük Kongreden sonra sular durulacak. Kılıçdaroğlu ’da büyük ihtimalle yine Genel Başkan olacak.

Mersin’de parti içi seçimler de geride kaldı. Artık Partisini düşünen her bireyin kısır çekişmelerin dışında, yerel seçimlere odaklandığı görülüyor. Mersin’de sular durulmuşa benziyor. Muhalefet olan aday adayları, kırgınlar, küskünler bir bir Başkan Seçer’i ziyaret etmeye başladılar.

İsmi ön plana çıkan Önal Özdemir, Haşim Tuluk, Yücel Ceylan, Ulaş Yılmaz, Abdullah Özyiğit, Neşet Tarhan, Burhan Tekniker, Ahmet Serkan Tuncer gibi muhtemel aday adaylarının performansını değerlendirecek olan da, yine Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması muhtemel görünen Vahap Seçer’dir. Güçlü bir lider örneği sergileyen Vahap Seçer, tüm ipleri eline almış durumda.

Vahap Seçer’ de sık eleyip sık dokuyacak biri. Meclis oturumlarında kimler ne tavır sergiledi, niyetleri neydi, hizipçilik yapanlar kimlerdi, yarı yolda bırakanlar, ikili oynayanlar, hizmet yapamayanlar, performansı iyi/kötü olanların hepsini değerlendirebilen bir siyasetçidir Vahap Seçer.

Ayak bağı olanlar, ihanet edenler, şov peşinde koşanlar, delege avcılığıyla parti ilkelerini yerle bir edenler, Mahir Başarır gibi ilkesiz yola çıkanlar, herkese gülücükler dağıtarak arkada filim çevirenler az çok biliniyor. Herkes kendini çok daha iyi biliyor. Başkan Seçer, hepsini hepsinden daha iyi biliyor…

 

İyi Parti ile başladık İyi parti ile kapatalım.

Meral Akşener miadını doldurdu. Güven vermeyen bir politikacı havası esiyor. Akşener’in etrafında açgözlü kurtlar gibi, az da olsa kalan ganimetleri kapma peşinde olanlar pür dikkat bekliyorlar. Kocamaz’ın da bir ışık görmesi durumunda hemen rota değiştireceği ileri sürülüyor.

Mersin’de İyi Partinin ağırlığı yok. Hele Büyükşehir’i kazanabilecek hiç gücü yok. CHP’nin desteğini alsa bile, yarattığı güvensizlikten dolayı, CHP’nin taban desteğini sağlaması da pek gözükmüyor.

Her şey Başkan Vahap Seçer’ in işaretine bağlı. İl ve İlçelerini sağlama almış, delegeleri güçlü bir refleksle, çıkarlarını ön planda tutanların eline bırakmayacak bir Vahap Seçer gerçeği var.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER