Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

SESLERİNİ DUYUN!

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından aylar geçmiş olmasına rağmen, halen yerleşim yeri problemi devam ediyor.

Resmi rakamlara göre 400 bin üzerinde depremzede Mersin’e geldi; fakat edinilen bilgiye göre bu sayı çok daha fazla.

Mersin’e gelen depremzedelerin bir kısmı kendilerine ait ya da yakınlarına ait evlere yazlıklara yerleşirken bazıları ise valilik tarafından belirlenen yurtlara, büyükşehir belediyesinin belirlediği yerlere yerleştirildiler. Tüm bunlara rağmen yerleşim alanlarının kısıtlı olması sebebi ile Mersin esnafı kapılarını deprem mağdurlarına açtı.

Depremzedelere kapılarını açan otel ve pansiyonlar havaların ısınması ile birlikte müşterileri için kapılarını açmaya hazırlanırken depremzedeler bir bir sokağa atılmaya başlandı.

TBBM’de defalarca gündeme getirilen Mersin’in özel statüde afet bölgesi ilan edilmesi kabul görmezken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bir çok STK başkanı ile bir araya geldi ve sesini duyurmaya çalıştı fakat yine de yetkililere sesini duyuramadı.

“Seçime sayılı günler kala depremzedeler unutulmaya devam ediliyor.”

Seçim telaşı, partilerin vekil adaylarını belirleme süreçleri derken bu kez de seçim gündemi nedeniyle depremzede vatandaşlar Mersin’de bir kez daha mağdur edilmeye devam ediyor.

Bunun önlemini almak yerine seçimin derdine düşen siyasilerin unutmaması gereken şey, onların da oy kullanacak olmaları.

Depremzedeler seçim telaşınızın gölgesinde kalmamalı. Depremzedeler ve onlara kapı açan Mersin esnafı sandık başına gittiğinde, Mersin’i özel statüde deprem bölgesi ilan etmek istemeyenlerden, seçim telaşına düşen ve ülkede hiç sorun yokmuş, deprem yaşanmamış gibi rahat davranan siyasilerden, sandık başında gereken cevabı verecektir!

“Depremzedelere yeni bir yıkım, vicdani bir deprem daha yaşattınız!”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir