Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

Öğrenci Kenti Mersin: Eğitim ve Yaşamın Buluşma Noktası Mersin Derşah NAR Yazdı

Merhaba,

Bu yazımda sizlere Mersin’in eğitim hayatına kucak açan yüzünü ve bu şehrin öğrenciler için ne kadar özel bir yer olduğunu anlatmak istiyorum. Özellikle son zamanlarda üniversite öğrencilerinin Mersin’i tercih etmesiyle birlikte şehrimiz, gençlerin enerjisiyle dolup taşıyor. Bu kentimiz için olumlu bir gelişme. Elbette diğer şehirlerde de öğrenciler var fakat Mersin’i tercih eden öğrenciler bu konuda biraz daha şanslı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, diğer şehirlerden ayrılan bir hizmet anlayışıyla öğrencilere yönelik bir dizi destekler sunuyor. Belki de en önemli adımlardan biri, öğrencilerin ekonomik zorluk yaşamadan ulaşımlarını sağlamak için başlatılan “1 TL’ye Ulaşım” projesi. Bu proje sayesinde öğrenciler, ekonomik olarak daha rahat seyahat edebilirler, Mersin’i kolaylıkla gezebilir ayrıca okudukları okul yakınında ev bulma zorunluluğunu ortadan kaldırmış olur. Araştırdığımda diğer şehirlerle arasında çok ciddi bir fark görünüyor. Mersin’i tercih eden öğrenciler ve veliler bu konuda şanslılar. Kim bilir belki ekonomik olarak zorluk çeken öğrencilere ve ailelerine bir nebze olsun maddi rahatlık getirmiş olacak.

Ayrıca, Mersin’deki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bir dizi sosyal destek hizmeti de sunuluyor. Öğrenciler, derslerine daha iyi odaklanabilmek için çamaşır yıkama hizmetinden yararlanabiliyorlar. Belediyenin kütüphaneleri sessiz ve güvenli bir ortam sunuyor, böylece öğrenciler sınavlarını hazırlarken huzurlu bir atmosferde çalışabilirler. Çamaşır kafede çamaşırları yıkanırken öğrenciler kafede ücretsiz olarak karınlarını doyurabiliyorlar ve kitap okuyabiliyorlar. Öğrencilerin barınma ve gıda ihtiyaçlarının desteklenmesinin yanısıra kentin bir çok yerinde açılan kütüphanelerde öğrenciler ve aileleri tarafından takdirle karşılanıyor.

Mersin’de bisiklet kullanımını teşvik etmek için güvenli bisiklet yolları oluşturuldu. Bu proje birçok kesim tarafından eleştirilse de bu eleştirinin tamamen siyasi nezaketsizlik olarak algılıyorum ya da cehaletten öte nasıl ifade edilebilir bilemiyorum. Güvenli bisiklet yolları, öğrencilerin çevreyi keşfetmelerini sağlarken aynı zamanda sağlıklı bir yaşam tarzını da teşvik ediyor. Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in liderliğinde, Mersin, gençlerin kendilerini güvende hissedebileceği, eğitimlerine odaklanabileceği ve sosyal olarak aktif olabileceği bir kent haline geldi. “Kötüyü eleştir fakat iyiyi de takdir et”

Geçtiğimiz günlerde sokak röportajları yaptım ve gördüm ki, Mersin’deki öğrenciler Belediye Başkanı Vahap Seçer’e olan minnettarlıklarını ve şehirdeki eğitim olanaklarından duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. Öğrenci kenti Mersin, yalnızca bir öğrenci için değil, aynı zamanda bir öğrenci gibi düşünen, ihtiyaçlarını anlayan ve çözen bir belediye ile de anlam buluyor.

Umarım diğer şehirler de Mersin gibi genç nüfuslarına böyle özenli bir şekilde yaklaşır ve gençlerin hayallerine bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı olurlar.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Sevgiler,

Derşah Nar Yazdı…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER