Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Derşah NAR

YENİ PROPAGANDA MECRALARI VE YAPILAN HATALAR

Aday adayları yavaş yavaş çıkmaya başladı.

Bazı aday adayları açıklamalarını il, ilçe başkanlıklarında yapıyorlar bazıları ise bir takım cemiyet gibi yapıları tercih ediyorlar. Her seçim dönemi olduğu gibi bu seçim döneminde gözlerini aday adaylarının ceplerine dikmiş olan bir kesim var.

Biraz bunlardan bahsedelim.

Sizden önce bir konu hakkında derme çatma bilgi sahibi olmuş ve sosyal medya da bir iki paylaşım yapan birileri sizleri sürekli darlayacaktır. Benim bu kadar takipçim var şu kadar beğeni alıyorum vs. işte bu konular böyle işlemiyor. Tüm sosyal medya platformlarında algoritma ve yapay zeka kullanılır. Takipçi satın alınan hesaplar ise blok listelere düşer ve keşfet te içerikleri yayınlanmaz dolayısıyla 1 milyon takipçisi olsa bile etkileşim almadıktan sonra bir işe yaramaz.

Bir diğer konu saçı uzun ve yaklaşık bir ay yıkanmamış olan sosyal medya uzmanları safsatası. Bu kişiler aday adaylarının etrafındaki insanlar tarafından önerilir. “Bizim bir yiğen var çok başarılı tiktokta binlerce takipçisi var sürekli hediye atıyorlar çocuk uzman” Peki bu durum böylemi ? Dijital pazarlamanın yıllarca eğitimini almış ve bir çok şirketi kişiyi marka yapmış biri olarak bu yorumları yazıyorum bu iş böyle ilerlemiyor. Sosyal medya uzmanlığı da herhangi bir esnaflık gibi deneyim gerektirir. Okulu bitirmiş ve eğitim almış olsanız bile her gün yeni düzenlemeler gelen sosyal mecralarla ilgili deneyim sahibi olmanız gerekmektedir.

Gece kondu YouTube kanalları ! Belirli bir kitle var sadece youtube veya facebook üzerinden canlı yayınlar yaparlar aday adaylarını konuk alırlar kaç kişi bizi izledi konusuna gelince de sordukları soruya net cevap alamazlar. En tehlikeli kafa koparıcılar da bunlardır. Egoisttirler, beceriksiz, bilgisiz ve oldukça cahillerdir. Konuk olan sorar kimlere hitap ettik ? Cevap ise  oldukça trajikomiktir. Biz birkaç platform üzerinden canlı yayın yaptık ya hani evet sonuç eee sonuç orada da izlendi burada da izlendi evet sonuç ? Sayın başkan bizim ankara da bir tanıdık var genel başkana yakın onu aradım senin ismini başkana çıtlatacak ne kadar ödeme alıyoruz başkanım diyerek konuşmaya devam ederler.

İzlenmeyen tv kanalları, dinlenmeyen radyolar, okunmayan gazeteler işten anlamayan ama ben işin duayeniyim diyen onlarca insan aday adaylarının etrafını sararlar.

Peki size şunu sorayım cevabını da yorumlara yazarsanız sevinirim. Aday adaylığı sürecinde etrafına liyakat sahibi insanları işten anlayan insanları toparlayamayan aday adayını kim aday gösterir ve hadi diyelim ki gösterildi peki aday olduğunda kim oy verir. Daha aday adaylığı sürecinde etrafında bir çok iş bilmez insanla yol yürüyen bir aday seçilirse de kent için kayıp olur. Geçmişte çok örnekleri var görüyoruz.

Yani şimdi diyeceksiniz ki o olmaz bu olmaz diyorsun peki biz ne yapacağız ?

1-Önce etrafınızı iyi organize etmelisiniz. Hatır gönül işi değil liyakatli ekip kurmalısınız.

2-Çıkacağınız Tv kanalına ve programa çıkacağınız moderatöre iyi bakmalısınız geçmişte ne yapmış kimi tehdit etmiş kimi desteklemiş kimden fayda sağlamış kime fayda sağlamış (Kendisi Dahil)

3-Gazetelerin tirajlarına bakmalısınız eğer sadece internet sitesi ile yayın yapıyorsa analiz raporlarını takip etmeli ve bu internet sitesi ile ilgili olarak sadece sahibinden değil farklı bir uzmandan tıklanma raporlarını ve analizlerini yapmasını istemelisiniz.

4-Sosyalmedya da çok iyiyim abi diyen kişilerden bir detaylı cv isteyin referans talep edin çünkü sık sık görüyorum şu belediye başkanı benimle çalıştı bu aday benimle çalıştı diyenler var fakat ilgisi yok. Geçtiğimiz seçimde bir çok milletvekili adayının seçim çalışmasında sosyal medya reklamlarında onay alamayan ve seçime çok yakın bir süre kala beni arayan oldu yardımcı oldum ve zaten düşmüşler demedim ve onlara düzgün bir şekilde hizmet sağladım.

5- Konuk olacağınız radyolara iyi bakmalısınız bu radyo da kaç kişi program yapıyor? Sabahtan akşama kadar reklamda aynı ses program da aynı ses mi var. Bu radyo bir müzik kutusu mu? iki şarkı yayınlayıp 30 dakika reklam mı yayınlıyor? canlı yayında kaç program yapıyorlar? haberler sunuluyor mu? Program yapan kişiler tek bir kitleye hitap edip diğer tarafın yapmış olduğu iyi işleri bile eleştiriyor mu?

6-Sokakta birlikte yürüdüğünüz insandan göründüğünüz kişilerden bindiğiniz araçlardan paylaşım yaptığınız grafikler ve yazılara kadar her adımı profesyonel yürütmelisiniz.

7-Basılı medyada kendi resminiz yetmez partinizin ismini yazmalısınız hizmetlerinizin bir kısmından bahsetmelisiniz.

8-Kimsenin gazına gelmemeniz gerekmekte unutmayın ki siz etrafınızdaki insanların vizyonuna göre davranırsanız halk ile aynı fikirde olmayabilirler ve yanılırsınız.

Derşah NAR yazdı…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER