Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Fulya Bozkurt

SAĞLAR, TALAY, BAŞARIR VE KOCAMAZ…

Siyasette kıskançlık, siyasette ihanet, siyasette, kaypaklık her zaman var olmuş ve devam edeceğe de benziyor.

Fikri Sağlar “CHP’li olduğunu söylüyor”. Çünkü bu partide bakanlık yapmış, çok defa milletvekilliği, üst yöneticilik gibi görevlerde de bulunmuş. Söylediği her kelimenin nereye gideceğini de çok iyi bilen biri.

Her Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri arifesinde aday olmaya çalışır. Ne var ki artık bu toplum bazı makam sevdalılarını da çok iyi tanıdığı için olsa gerek, pek başarılı da olamıyor.

Olamayınca da en yakın partili arkadaşlarını sahiplenme yerine, başarısız kılmak için de elinden geleni yapıyor.

Demek ki, elinde gelen buymuş. Hırs yapsa da, aday gösterilen arkadaşını desteklemese ve yıpratıcı ifadeler kullansa da çok ta etkili olamıyor. Sadece ben hala buradayım yaşıyorum mesajını vermekten öteye gidemiyor. Adeta CHP kimliğini bir tarafa bırakıp kıskançlığıyla öne çıkıyor. Ne diyelim Allah gönlüne göre versin.

İstemihan TALAY; Evet, hayatı CHP, DSP gibi partilerde başta bakanlık olmak üzere, birçok görev almış biri. Hayatı üst düzeyde siyaset yapmakla geçmiş. Hala doymamış demek ki. Sayın Talay’da her seçimde Büyükşehir’e aday olmak istiyor. Onun kaderi de Fikri Sağlar gibi başkan olmaya el vermiyor. Seçimlere az bir zaman kala kafaları karıştırmak ve kendi partisinin kaybetmesi için, akıl almaz ithamlarda bulunuyor. Kimse ciddiye almasa bile, karşı taraf medyası istediği gibi kullanıyor. Karşı medya kötü niyetle kullanınca, az sayıda kırgın olan CHP’liler de Vahap Seçer’e daha da yakınlaşmaya ve destek olmaya başlıyor. Oyun içinde oyun olduğunu düşünerek CHP kaçkınlarına ders vermek istiyor. Evet; kıskançlık, derin oyunlar, saf değiştirmeler, kin kusmalar kimsenin dikkatinden kaçmıyor. Talay’ın Kendi partisinde aday gösterilen Vahap Seçer, 5 yıl içinde hiç kimsenin beklemediği kadar başarılı bir belediyecilik yaptı. Herkesin gönlünde başarılı, liyakatli ve dürüst bir başkan olarak yer edindi. Türkiye’nin en iyi belediye başkanı olarak değerlendiriliyor. Herkes, Seçer’in bir dönem daha hizmetlerini sürdürmesi gerektiğine inandı. Partisi bile Başkan Seçer’i, yeni çıkma deneyimsiz siyasetçilerin oyununa gelip devre dışı bırakamadı.

Ali Mahir Başarır; yeni bir siyasetçi. Genellikle ona yakıştırılan ifadeler ise; kavgacı, itici, hırsını aklının önüne geçiren deneyimsiz bir oyuncu şeklinde. Bu kadar başarılı bir belediye başkanına karşı genel merkezde oluşturduğu duvar herkesi şaşırttı. Kimileri de Ali Mahir, Başkan Seçer’in gölgesinde kaldığı için bunu aşmak istedi. Hırsı aklının önüne geçince hatalar zincirine dönüştü. Kaybettirmek için çalıştığı iddiaları bile konuşuldu. Kurultaydaki sevinci bile “ZIP ZIP MAHİR” eleştirilerine dönüştü. Seçim öncesi Mersin’e ilk geldiğinde kendisini turnikelerde Mezitli adayı ve bir kısım partililer karşılamıştı. Sonra aldığı büyük tepkiler nedeniyle, Mersin’e gizlice gelip gitmeye başladığıdillendirildi. Yuhalandığı, yumurta atıldığı ve istenmeyen olarak değerlendirildiği basında çokça yer aldı. Onu da Allah ıslah etsin ve gönlüne göre versin.

Burhanettin KOCAMAZ; 4 dönem Tarsus Belediye Başkanlığı ve bir dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış biri. MHP’li olarak 23 yıl belediye başkanlığından sonra 2 yıl İyi Partili olarak görev yaptı. Tekrar aday olmak istedi ama iddiaya göre kendini bilerek sakatlayarak oyun dışına aldırdı. Bu oyunu Mersin’de kimse yutmadı. Çünkü yenilmek istemiyordu. Karşısında Vahap Seçer vardı. Seçer’in lgısı, deneyimi Kocamaz’ı korkutmuş gibiydi.

Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda, kapını üzerine Bu kapıdan rüşvet alanda verende giremez” diye yazı yazdırdı. Ama kendisinin hep arka kapıdan içeri girip çıktığı görüldü.

Emekli kimya öğretmeni Kocamaz, okula bisikletle gidip geldiği, maddi durumunun çok iyi olmadığı, emekli olduktan sonra bir dershanede çalışmak istediği, sonra şans eseri bütün sol partilerin seçime ayrı ayrı girmelerinden dolayı aradan sıyrılarak çıktığı hep anlatıldı. Tarsus 4 dönem yani 20 yıl Kocamazla yönetildi. Ama bir koca köy olmaktan kurtulamadı Tarsus. Rüşvet, skandal, kayırma, iş dünyasına karşı zorbalığı iddiaları hep konuşuldu.

Büyükşehir’de bir tek cadde bile açamadı. Kente yenilik adına hiçbir şey katamadı. FETÖ soruşturmalarında birçok yöneticisi içeri alındı ve tutuklandı. Şimdiki zenginliği konuşuluyor. Şimdi bu seçimlerde işini gücünü bırakmış Vahap Seçer’e saldırıyor. Bu kadar kin, öfke, hırsın nedeni ne olabilir acaba?

İyi Parti tabanı bu tavrından dolayı çok rahatsız. Adeta Cumhur ittifakına çalıştığını ileri sürerek, seçimden sonra kapağı AK Partiye mi atacak gibi iddialarda bulunuyorlar.

Nereye giderse gitsin. Eğer Kul Hakkını yediyse fitil fitil burnundan gelir. Bu herkes için geçerlidir. Bir insanda kıskançlık krizi tuttu mu içteki canavar ortaya çıkabiliyor. Ben değil psikologlar böyle diyor.

Fikri Sağlar, İstemihan Talay, Mahir Başarır ve Kocamaz. Sizce Vahap Seçer eder mi?

Seçimlerde vatandaş özgür iradesiyle, vicdanıyla bunun cevabını verecek. Sonucu bende çok merak ediyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER